Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Δίδυμο Δένδια – Βορίδη για Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής

asimbibastos news


Οι σκέψεις, οι δηλώσεις , τα πλεονεκτήματα

Δύο από τα πιο δημοφιλή στελέχη της κεντροδεξιάς σκέφτεται να «επιστρατεύσει» ο Αντώνης Σαμαράς, στην μάχη των επικείμενων Αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως αποκαλύπτει το SECRET, ένθετο της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στη στήλη ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ. Ο λόγος για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, που θεωρείται ιδανική λύση για τον Δήμο της Αθήνας και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Μάκη Βορίδη, που εκτιμάτε ότι μπορεί να «χτυπήσει» με αξιώσεις την Περιφέρεια Αττικής.

Το ενδεχόμενο να λάβει το χρίσμα ο κ. Δένδιας για τον πρώτο Δήμο της χώρας, συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες, αφού πλέον στο Μαξίμου, υπάρχουν ακόμη και έρευνες κοινής γνώμης, που δείχνουν ότι η υποψηφιότητά του έχει ήδη αποκτήσει μεγάλη δυναμική. Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο, αναφέρουν στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ότι ο κ. Σαμαράς, έχει κάνει μια πρώτη κουβέντα, με τον υπουργό του, και έχουν συμφωνήσει να ξανασυζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα σε δεύτερο χρόνο.

Μέχρι τότε, ο κ. Δένδιας, φαίνεται να ακολουθεί μια στρατηγική που έχει ως στόχο την ενίσχυση του προφίλ του, σε μάζες, που δείχνει να έχει αυξημένη επιρροή η επιχειρηματολογία της «Χρυσής Αυγής». Επειδή, όμως, η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δοθεί με αμιγώς πολιτικά κριτήρια, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εισηγούνται στον πρωθυπουργό, να «κατεβάσει» στο γήπεδο μια ισχυρή (πολιτική) υποψηφιότητα, και για την Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, οι υπέρμαχοι αυτής της άποψης, θεωρούν ότι το πρόσωπο που θα επιλεγεί θα πρέπει να «δένει» με τον Νίκο Δένδια. Κάπως, έτσι, προέκυψε το όνομα του Μάκη Βορίδη, ο οποίος κρίνεται ως ιδανική υποψηφιότητα για την περιφέρεια Αττικής.

Η κάθοδος του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, έχει ένα μεγάλο αβαντάζ που έχει να κάνει κυρίως με την διείσδυση που έχει, ως πρόσωπο στο ακροατήριο της «Χρυσής Αυγής». Πέραν της «Χρυσής Αυγής», οι υποψηφιότητες Δένδια – Βορίδη, εκτιμάτε ότι θα συσπείρωναν στον απόλυτο βαθμό τον σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, αφού είναι ικανές να δημιουργήσουν ορατές διαχωριστικές γραμμές με τους υποψηφίους που θα επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Επί του παρόντος, ο κ. Δένδιας, δείχνει να καλοβλέπει την ιδέα της μετακίνησης στην Αυτοδιοίκηση. Απεναντίας, ο κ. Βορίδης, είναι αρνητικός σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Φυσικά, από την στιγμή που θα αποτελέσει κεντρική επιλογή του κ. Σαμαρά, η δυνατότητα, στην άρνηση, είναι περιορισμένη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου