Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Νύχτα κατατέθηκε το αντιρατσιστικό στη Βουλή!


asimbibastos news
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο διαβιβάστηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής. Μάλιστα, ορίστηκε ότι θα συζητηθεί κατά τη συνεδρίαση της Βουλής στις 21 Μαΐου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο για το οποίο είχε διαρρεύσει από το Μαξίμου ότι θα παγώσει, τελικά κατατέθηκε χωρίς τροποποιήσεις.

Σύμφωνα με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αυστηροποιούνται οι ποινές και προβλέπονται μεγάλα χρηματικά πρόστιμα για τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Το επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο αποτελεί βελτιωμένη και αυστηροποιημένη έκδοση του νομοσχεδίου που είχαν προσπαθήσει να περάσουν κατά την θητεία τους οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης και Μ. Παπαϊωάννου, με τον τίτλο: «Καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» σε συμμόρφωση προς απόφαση-πλαίσιο (2008/913) που έχει ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή, 10 Απριλίου 2013, το νομοσχέδιο εστάλη στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, στον υπουργό Επικρατείας και στους αρχηγούς των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου