Υλικά :
- 1/2 κιλό μακαρόνια με τρύπα
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή μπούτι)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 3 ποτήρια ζεστό νερό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
- αλάτι & πιπέρι
Πως φτιάχνουμε την παστιτσάδα :
- Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας. Κόβουμε σε μερίδες.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει.
- Σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος στο ελαιόλαδο.
- Όταν πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε ελάχιστα προσέχοντας μην μας καεί.
- Ρίχνουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το νερό και αλατοπιπερώνουμε.
- Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.
- Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Μόλις το φαγητό μας είναι έτοιμο σερβίρουμε βάζοντας σε πιάτο μια μερίδα μακαρόνια και από πάνω το κρέας με τη σαλτσούλα.
- Μπορούμε μόλις είναι έτοιμο το κρέας να το αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα και να ρίξουμε τα βρασμένα μακαρόνια στην σάλτσα και να ανακατέψουμε ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και το κρέας και σερβίρουμε.
πηγή:
Υλικά :
- 1/2 κιλό μακαρόνια με τρύπα
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα ή μπούτι)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 ml κρασί λευκό
- 3 ποτήρια ζεστό νερό
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
- αλάτι & πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου