Θα χρειαστούμε:
1 φύλλο σφολιάτας (βγάζει 20 κομμάτια)
10 φράουλες
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές κονιάκ
μισή μπανάνα
1 σοκολάτα κουβερτούρα
Για την κρέμα
500 γραμ. γάλα
100 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γραμ. κορνφλάουρ
3 κρόκους αυγών
1 αυγό
1 βανίλια
Για το πασπάλισμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα
Ας τα φτιάξουμε:
Ξεπαγώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου, το οποίο προηγουμένως έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος!
Χαράζουμε τετράγωνα κομμάτια με ένα μαχαίρι ή με το ρολό κοπής της πίτσας.
Τρυπάμε κάθε τετράγωνο που δημιουργείται με το πιρούνι.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει η σφολιάτα.
Ενώ ψήνεται το φύλλο ετοιμάζουμε την γέμιση.
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κυβάκια και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για λίγο. Τις βάζουμε σε ένα μπολ με την ζάχαρη και τις ραντίζουμε με το κονιάκ.
Κόβουμε την μπανάνα σε κυβάκια
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Ετοιμάζουμε και την κρέμα.
Σ ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός, το αυγό, τους κρόκους και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το κορνφλάουρ και λίγο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σ ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την βανίλια να ζεσταθεί Μόλις το γάλα ζεσταθεί (όχι να βράσει) ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει.
Χωρίζουμε την κρέμα σε δυο μέρη.
Την μισή κρέμα την ανακατεύουμε με τις φράουλες.
Την άλλη μισή την ανακατεύουμε με τις μπανάνες και την λιωμένη σοκολάτα.
Όταν είναι έτοιμη η σφολιάτα, ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει.
Έπειτα με ένα μαχαίρι ανοίγουμε στην μέση κάθε τετραγωνάκι που έχει δημιουργηθεί και με ένα κουτάλι βάζουμε την γέμιση στο κάτω μέρος και σκεπάζουμε με το επάνω.
Τα μισά τα γεμίζουμε με την άσπρη γέμιση και τα υπόλοιπα με την μαύρη!!!
Τέλος πασπαλίζουμε τα μιλφεϊγάκια μας με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Τα μιλφεϊγάκια είναι σίγουρα πιο νόστιμα την ίδια μέρα, γιατί την επόμενη το φύλλο δεν είναι το ίδιο τραγανό. Γι αυτό καλύτερα να φτιάξουμε όσα πρόκειται να καταναλώσουμε την ίδια μέρα.
Καλή επιτυχία!
πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου