Τι θα χρειαστούμε:
250γρ μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη λευκή
½ κούπα καστανή ζάχαρη
2 κρόκους αυγού
1 λουβί βανίλια
2 κούπες αλεύρι μαλακό
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. αλάτι
½ κούπα κακάο
Σταγόνες σοκολάτας υγείας ή γάλακτος
Πως το κάνουμε:
Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη (λευκή και καστανή).
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για 2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τους2 κρόκους και τη βανίλια.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Αναμιγνύουμε το μπέικιν, το κακάο και το αλάτι στο αλεύρι. Τα προσθέτουμε στο βούτυρο και ανακατεύουμε με το ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε πάχος 3 - χιλιοστών και με ένα κουπάτ (ή με ένα καπάκι από βάζο) κόβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου, ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου.
Αν θέλετε να είναι πιο μαλακά, μόλις τα βγάλετε από το φούρνο βάλτε μια πετσέτα από πάνω τους.
πηγή:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου