Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Τουρκία: Εγκρίθηκε η συνεργασία με την Ελλάδα στον Τύπο…








Όπως πληροφορηθήκαμε, το τουρκικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για τη συνεργασία στον χώρο του Τύπου με τον νόμο 5137 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 18 Αυγούστου.

Η συμφωνία είχε υπογραφτεί στις 4 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνας πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Υπογραμμίζει την ανάγκη ανάπτυξης της φιλίας μεταξύ των δυο λαών, την αμοιβαία κατανόηση, την ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών, την επέκταση της επικοινωνίας ανάμεσα στα δυο μέρη και στοχεύει στο να αναπτύξει τη συνεργασία.
Οι δυο πλευρές δεσμεύονται να προάγουν όταν απαιτείται τη μεταξύ τους συνεννόηση, μεπροεξάρχουσα αυτή ανάμεσα στο γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού και την ελληνική γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών. Επίσης, θα συσταθεί Επιτροπή Στρατηγικής Επικοινωνίας.
Δεν θα προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό, πλην της αναπαραγωγής του σχολίου του αγαπητού φίλου που μας ενημέρωσε: Αλήθεια, πως ακριβώς θα αναφέρονται στον τουρκικό Τύπο οι υπερπτήσεις ελληνικών νήσων (δηλαδή εδαφών) που πολλαπλασιάζονται όσο περνά ο καιρός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου