Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Λαχταριστά Μελομακάρονα!

asimbibastos news

 Υλικά:
1 φλ. λάδι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ  γαρίφαλο2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
3 1/2 φλ. αλεύρι

Σιρόπι:
1 φλ. μέλι
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. νερό

Γαρνίρισμα: 
1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα
1 κ.γ. κανέλα
 Εκτέλεση:
Χτυπάμε επί τρία λεπτά το λάδι με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα διαλυμένη,  το ξύσμα πορτοκαλιού, την 
κανέλα το γαρίφαλο και το αλεύρι.
Κατόπιν ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και ψήνουμε επί 20΄περίπου  στους 200
 βαθμούς.Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις πάρει 3 βράσεις , βουτάμε τα μελομα-
κάρονα  λίγα λίγα μαζί, για 2 λεπτά κάθε φορά και γαρνίρουμε.

Τιπ: Αν θέλετε αφού τα σιροπιάσετε και πριν τα γαρνίρετε μπορείτε να τα βυθίσετε σε
 σοκολάτα κουβερτούρα που θα έχετε λιώσει σε μπεν μαρί. Για την παραπάνω συντα-
γή αρκεί περίπου 400 γρ. κουβερτούρα. Στη συνέχεια τα ακουμπάτε σε λαδόκολλα και 
τα αφήνετε να κρυώσουν για μια ώρα!


Καλές δημιουργίες!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου