Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Αποχώρησαν από τη συζήτηση ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ


asimbibastos news

Για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που αφορούν τις προαπαιτούμενες δράσεις του μνημονίου και που εισήλθαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

«Επεισοδιακά» ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή καθώς ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ αποχώρησαν, ασκώντας σκληρή κριτική για τη διαδικασία του κατεπείγοντος και κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτική εκτροπή». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν για να μη δώσουν τη δυνατότητα ψήφισης του νομοσχεδίου από την κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς διαφωνίες.  Όπως όλα δείχνουν στόχος της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί το ν/σ μέχρι τη Δευτέρα ενόψει της συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup για την έγκριση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.
Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε την Παρασκευή η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Aυτό το πολίτευμα είναι χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα».
 
Χθες, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει νέες επιβαρύνσεις σε πολυτέκνους, ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και σε όλη την κοινωνία, με μια σειρά από ακόμη σκληρότερα μέτρα, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία.Απόντες ήταν από τους πολιτικούς αρχηγούς οι κ.κ. Βενιζέλος, Παπαρήγα και Κουβέλης, με τον πρώτο να εκδηλώνει θετική πρόθεση ψήφου. Σε κείμενό του που αναγνώσθηκε στην Ολομέλεια, αναφερόταν: «Αν ήμουν εκεί θα ψήφιζα "ναι"».
 
Το κείμενο ελήφθη από το προεδρείο ως πρόθεση ψήφου και όχι ως ψήφος. Οι κ.κ. Παπαρήγα και Κουβέλης δεν έστειλαν επιστολή. O βουλευτής Ιωάννης Πανούσης (ΔΗΜΑΡ) και ο Ανεξάρτητος Μιχαήλ Κασσής ήταν επίσης απόντες της διαδικασίας, ενώ δεν απέστειλαν  επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου