Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

LIVE: Στο Αυτόφωρο παραπέμπονται οι 35 συλληφθέντες - Συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων

asimbibastos news


Live όλες οι εξελίξεις
Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί οι 35 συλληφθέντες, μέλη του ΠΑΜΕ, για να απολογηθούν ενώπιον του εισαγγελέα.
Τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για παράνομη παραμονή σε δημόσιο χώρο, ενώ αναφορικά με την υπόθεση των φθορών διετάχθη έρευνα από τον εισαγγελέα, την οποία θα αναλάβει η αστυνομία, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Επί της ουσίας, ο εισαγγελέας απέρριψε τις αιτιάσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, πως οι φθορές προκλήθηκαν αποκλειστικά από μέλη του ΠΑΜΕ. Ως εκ τούτου, οι 35 παραπέμπονται να δικαστούν στο Αυτόφωρο.



Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση συμπαράστασης για τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν χθες πραγματοποιεί αυτήν την ώρα το ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Στα δικαστήρια προσήλθε λίγο μετά τις 09.00 και η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συλληφθέντες. Από τις 08.00 το πρωί τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί στο Πεδίον του Άρεως.



Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα.






Με τίτλο «Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο και η προβοκάτσια της κυβέρνησης», το ΠΑΜΕ απαντά στις καταγγελίες του υπουργού Εργασίας για φθορές στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης.



Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες, για προβοκάτσια της κυβέρνησης και την κατηγορεί ότι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναπαράχθηκαν από τα περισσότερα ΜΜΕ ήταν στημένες.

«Οι κατασκευασμένες κατηγορίες, η προβοκάτσια της κυβέρνησης με τις φωτογραφίες με τα στημένα σκηνικά που έδωσε στη δημοσιότητα, τρεις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή των συνδικαλιστών - στελεχών του ΠΑΜΕ (προέδρων Ομοσπονδιών, σωματείων, μελών Δ.Σ.) και που έπαιξαν τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς τις ως αληθινές, θα πρέπει να καταδικαστούν από τον λαό, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις» τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου