Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μέργος:''Υψηλός ο κατώτατος μισθός''... είπε αυτός που παίρνει πάνω από 5.000 ευρώ το μήνα!!!


asimbibastos news
Μέργος:Υψηλός ο κατώτατος μισθός
Νέο «ψαλίδι» στον κατώτατο μισθό προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Γιώργος Μέργος μιλώντας σε εκδήλωση της γενικής συνέλευσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά 

Οι δηλώσεις του Γ. Μέργου έρχονται λίγες ημέρες πριν από την άφιξη της τρόικας η οποία έχει θέσει κατ’ επανάληψη την μείωση του κατώτατου μισθού. «Το μοναδιαίο κόστος εργασίας μειώθηκε στην Ελλάδα, αλλά ο κατώτατος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.

Μάλιστα για να τεκμηριώσει την άποψη του παρέθεσε συγκριμένα στοιχεία που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ. «Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη Βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή».

Παράλληλα σημείωσε ότι «υπάρχει φως στο τούνελ» επικαλούμενος στοιχεία που δείχνουν τη δημιουργία πλεονάσματος και τη μείωση των ελλειμμάτων.

Πηγή:real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου