Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σαμαράς (ξανά)συνάντησε τον Κ. Μητσοτάκη

Ο Σαμαράς (ξανά)συνάντησε τον Κ. Μητσοτάκη

Ήταν 13 Απριλίου του 1992 όταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακοίνωνε σε συνέντευξη τύπου την αποπομπή του τότε υπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Σαμαρά.
Οι σχέσεις των δύο ανδρών από τότε είναι κάτι παραπάνω από «ψυχρές», σχεδόν εχθρικές. Το άλλοτε «αγαπημένο παιδί» του κ. Μητσοτάκη  που λάτρευε τους μεζέδες της Μαρίκας εξελίχθηκε σε «μαύρο πρόβατο» και σε εχθρό που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αποφασίζοντας να διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή.
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε διστάσει τότε να μιλήσει για «διαπλεκόμενα οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα» που οδήγησαν στην ανατροπή της κυβέρνησής του, ως όργανο των οποίων κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά.
Πέρασαν 21 χρόνια για να συναντηθούν και πάλι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Α. Σαμαράς. Έστω και… τυχαία.
Ο πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς ήταν ο βασικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Στις πρώτες σειρές του ακροατηρίου ήταν ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Η χειραψία μεταξύ τους ψυχρή και η προσπάθεια να αποφύγουν ο ένας το βλέμμα του άλλου ήταν εμφανής, όπως και η αμηχανία.
Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε βλέποντας τις φωτογραφίες της συνάντησης Σαμαρά – Μητσοτάκη τότε θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρα βιβλία!


πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου