Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία για το κλείσιμο εργοστασίων

asimbibastos news
Χιλιάδες εργαζόμενοι από εργοστάσια που έχει ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν, αλλά και της Goodyear, διαμαρτυρήθηκαν έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ελαστικών όπου συνεδρίαζε το Διοικητικό Συμβούλιο. Υπενθυμίζεται
ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι επιθυμεί να κλείσει το εργοστάσιο στην πόλη Αμιέν, αφού δεν έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής. Ειδικότερα, ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας, δήλωσε το πρωί πως είναι οριστικό το κλείσιμο της μονάδας παραγωγής της Goodyear, που απασχολεί 1.200 άτομα, καθώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον εξαγοράς.

Οι διαδηλωτές εργαζόμενοι των «υποψηφίων» για κλείσιμο εργοστασίων διαδήλωσαν μαζικά για ακόμα μία φορά, απαιτώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να θεσπίσει νόμο με τον οποίο θα απαγορεύεται το κλείσιμο των κερδοφόρων εργοστασίων.


(Η είσοδος του εργοστασίου στην Αμιέν)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί έξω από τα γραφεία της εταιρείας αλλά και στην γύρω περιοχή, καθώς υπήρχε φόβος ότι οι διαδηλωτές θα θελήσουν να κατέβουν προς το κέντρο του Παρισιού και να δημιουργήσουν προβλήματα ενδεχομένως και επεισόδια.


(Τα ξημερώματα, οι εργαζόμενοι της Goodyear ξεκίνησαν από την Αμιέν, Βόρεια Γαλλία, για το Παρίσι, προκειμένου να διαδηλωσουν μπροστά από τα κεντρικά της επιχείρησης)

(Η διαδήλωση στο Παρίσι έξω από τα κεντρικά της επιχείρησης και η είσοδος αντιπροσωπείας των εργαζομένων στον χώρο συνεδρίασης του Δ.Σ.)

Την ίδια ώρα, 168 εργαζόμενοι στο χυτήριο DMI στη Γαλλία έχουν ταμπουρωθεί με εκρηκτικά μέσα στην επιχείρηση και απειλούν να την ανατινάξουν καθώς πληροφορήθηκαν ότι πρόκειται να κλείσει.



ΠΗΓΗ
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, 19:41

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου