Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Guardian: Η Ελλάδα... ξεμένει από φάρμακα

asimbibastos news
Guardian: Η Ελλάδα... ξεμένει από φάρμακα

Αντιμέτωπη με ανθρωπιστική κρίση είναι η Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Guardian, που τιτλοφορείται "Η Ελλάδα ...ξεμένει από φάρμακα". 

Εκατοντάδες ασθενείς στερούνται της θεραπείας τους επειδή το ελληνικό κράτος οφείλει πολλά χρήματα στις φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες είναι έτοιμες ακόμα και να αποσύρουν φάρμακα από την ελληνική αγορά, αναφέρει το ρεπορτάζ και συνεχίζει: "Η κυβέρνηση έχει καταρτίσει μια λίστα με περισσότερες από 50 φαρμακευτικές εταιρείες που τις κατηγορεί για ανάσχεση των προμηθειών προς τη χώρα μας εξαιτίας των χαμηλών τιμών. Περισσότερα από 200 φαρμακευτικά προϊόντα επηρεάζονται άμεσα από αυτή την κατάσταση συμπεριλαμβανομένων θεραπειών για αρθρίτιδα, ηπατίτιδα c και υπέρταση, αντιβιοτικά, φάρμακα για τη χοληστερίνη και άλλα".
Στο κείμενο τονίζεται ότι ο ελβετικός Ερυθρός Σταυρός σταμάτησε την παροχή αίματος προς την Ελλάδα, επειδή η χώρα μας δεν έχει πληρώσει όταν έπρεπε τις οφειλές της.
Ο ερχόμενος μήνας είναι αποφασιστικός για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, καταλήγει το άρθρο, γιατί αυτές τις μέρες επισκέπτεται τη χώρα κλιμάκιο της Τρόικας με στόχο την περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου