Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΤΩΡΙΤΗΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΥΒΑ; Διαψεύδουν τη NASA οι Ισπανοί «Τμήμα του DA14 ο μετεωρίτης στη Ρωσία»


asimbibastos news

Σε ουσιαστική διάψευση της ανακοίνωσης της NASA προχώρησαν δύο διακεκριμένοι Ισπανοί επιστήμονες λέγοντας ότι μπορεί να πρόκειται περί σύμπτωσης η πτώση του μετεωρίτη στα Ουράλια και η έλευση του 2012 DA14, αλλά η πιθανότητα να σχετίζονται τα δύο σώματα είναι 
αρκετά μεγάλη.

Όπως αναφέρει η ισπανική El Pais ο Belló Miguel Mora ειδικός μηχανικός σε θέματα διαστημικών τροχιών δήλωσε πως ο DA14 συνοδεύεται και από άλλα σώματα και ενώ οι επιστήμονες της NASA έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι Ισπανοί συνάδελφοί τους δεν παίρνουν και όρκο!

«Μπορεί να είναι συμπτωματικό γεγονός αλλά η πιθανότητα ο ένας να έχει σχέση με τον άλλο είναι εξίσου μεγάλη» δήλωσε ο Ισπανός επιστήμονας Miguel Mora.

«Είναι ένας πολύ αργός μετεωρίτης αυτός που έπεσε στη Ρωσία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον DA14 και υποψιάζομαι ότι τα αυτά σώματα μπορεί να συνδέονται δεδομένης της ταχύτητας και της τροχιάς τους» δηλώνει ο Josep Maria Wheat του Ινστιτούτου διαστημικής έρευνας της Βαρκελώνης.

Υπενθυμίζεται πως ο 2012 DA14 ανακαλύφθηκε από Ισπανούς αστρονόμους του αστεροσκοπείου OAM Observatory, στην La Sagra στις 23 Φεβρουαρίου του 2012 όταν βρισκόταν σε απόσταση 4,32 εκατ. χλμ. από τη Γη.

Η NASA από την πλευρά της και όπως αναφέραμε έκανε την εξής λιτή όσο και αινιγματική ανακοίνωση:

«Η τροχιά του μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία ήταν σημαντικά διαφορετική από την τροχιά του αστεροειδή 2012 DA14 γεγονός που δεν συνδέει με κανένα τρόπο τον πρώτο μετεωρίτη με τον DA14.

Οι πληροφορίες εξακολουθούν να συλλέγονται σχετικά με τον μετεωρίτη που έπεσε στη Ρωσία και οποιαδήποτε ανάλυση του γεγονότος είναι πρόωρη για να γίνει προς το παρόν.

Στο οπτικό υλικό του μετεωρίτη φαίνεται ότι περνά από αριστερά προς δεξιά σε σχέση με τον Ήλιο που ανατέλλει, κάτι που σημαίνει ότι ταξιδεύει από το βορρά προς το νότο. Η τροχιά του DA14 κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση: Από το νότο προς το βορρά». (Πηγή spaceweather)

Ταυτόχρονα νέες πληροφορίες οι οποίες όμως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν ότι μετεωρίτης έπεσε στην Κούβα. Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται πως είδαν ένα φωτεινό αντικείμενο την Τετάρτη να πέφτει σε πόλη στην κεντρική Κούβα. Το αντικείμενο στο μέγεθος ενός λεωφορείου όπως ανέφεραν εξερράγει πάνω από το έδαφος με ένα τρομερό θόρυβο προκαλώντας ζημιές κυρίως στα τζάμια των κατοικιών.

«Φαίνεται πως επρόκειτο περί ενός μετεωρίτη θραύσματα πέτρας και μετάλλου τα οποία εισήλθαν στην ατμόσφαιρα με μεγάλη ταχύτητα» εξηγεί ο Marcos Rodriguez ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής.

Ο 2012 DA14 πρόκειται να περάσει από το πλησιέστερο σημείο της τροχιάς του στη Γη, στις 21:24 την ώρα που το αποτύπωμα της τροχιάς του θα βρίσκεται πάνω από την Ινδονησία. Τα ερωτήματα όμως εξακολουθούν και παραμένουν. Γιατί η NASA απέκρυψε στοιχεία για το DA14, γιατί έβγαλε μια μόνο ανακοίνωσή σχετικά με το φαινόμενο στη Ρωσία χωρίς πρακτικά να εξηγεί τίποτα, γιατί το πρόγραμμά της περί επικίνδυνων σωμάτων κοντά στη Γη NEO απέτυχε να εντοπίσει τον μετεωρίτη της Ρωσίας;

Και φυσικά ουδείς απαντά στο ερώτημα: Έπεται και συνέχεια;

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου