Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013

Jumbo: Ο Βακάκης αποκάλυψε πως έχει τεράστιο πρόβλημα


asimbibastos newsJumbo: Ο Βακάκης αποκάλυψε πως έχει τεράστιο πρόβλημα

Ερωτηματικά, ανησυχίες και... υποψίες γεννά η απάντηση που έδωσε η Jumbo σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τις καταθέσεις που διατηρεί η εταιρία στην Κύπρο.
Αν και δραστηριοποιείται στην περιοχή διαθέτει μόλις 3 καταστήματα, ενώ στην Ελλάδα έχει δίκτυο 51 καταστημάτων. Παρ όλα αυτά ο κύριος όγκος των καταθέσεων ήταν στην Κύπρο, κατ ανακοίνωση της εταιρίας.
Συνολικά βέβαια η Jumbo διαθέτει ρευστά ισοδύναμα 233 εκατ. αλλά σ αυτά συνυπολογίζονται μετοχές, ομόλογα και άλλες βραχυχρόνιες απαιτήσεις, το ρευστό επί της ουσίας βρισκόταν κατατεθειμένο στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία. 
Η διοίκηση της εταιρίας αποκάλυψε ότι χάνει λεφτά, τα οποία δεν είναι ακόμα γνωστό πόσα είναι, αλλά σίγουρα θα χάσει. Συνεπώς χρειάζεται να ενημερώσει τους επενδυτές για τα σχέδια αποκατάστασης της ρευστότητας και για τις συνέπειες που θα έχουν οι εξελίξεις στη λειτουργικότητά της.
Ακολουθεί η ανακοίνωση
«Η εταιρεία στην Κύπρο διαθέτει στην Τράπεζα Κύπρου καταθέσεις και κεφάλαιο κίνησης περίπου € 58 εκατ. Ο Όμιλος δεν έχει έκθεση σε κινητές αξίες (όπως μετοχές, ομόλογα) ή χρηματοπιστωτικά μέσα των τραπεζών Κύπρου και CPB».
Σύμφωνα με τα ήδη δημοσιευμένα στοιχεία, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, το δίκτυο των καταστημάτων του Ομίλου Jumbo, αριθμούσε 62 καταστήματα, εκ των οποίων τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, τα 3 στην Κύπρο και τα 8 στη Βουλγαρία.
Οι πωλήσεις του Ομίλου κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης έφτασαν τα  295,39 εκατ. ευρώ από 293,06 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά +0,80%.
Οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρου ανέρχονταν σε € 32 εκατ. και αποτελούσαν το 11% περίπου των πωλήσεων του Ομίλου. Το ανώτερο ποσοστό δεν παρουσίασε διαφοροποίηση από το αντίστοιχο ποσοστό για τη χρήση που έληξε στις 30.06.2012.
Η θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο συνεχίζει τη λειτουργία της κανονικά, ωστόσο προ-εκτιμάται ότι ο κύκλος εργασιών της θα επηρεαστεί αρνητικά κατά 20%-25% για το τετράμηνο, που απομένει μέχρι το τέλος της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.
Όπως αναφέρει ο όμιλος «σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη απόφαση των αρμόδιων αρχών στην Κύπρο σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου