Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Στικάκι με προκήρυξη στην Καισαριανή

asimbibastos news


Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή» ανέλαβε με προκήρυξή της την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο σπίτι του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην Ακρόπολη στις 27 Μαρτίου.


Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει στα χέρια της το κείμενο και το μελετά.

Το χρονικό

Ένα τηλεφώνημα αγνώστου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» - που δεν είχε καμία τύχη - και ένα άλλο στον τετραψήφιο αριθμό της Ασφάλειας έφεραν την Αντιτρομοκρατική στο μνημείο του Άρη Βελουχιώτη επί της οδού Αναξαγόρα στη Καισαριανή.

Σύμφωνα με τον άγνωστο, εκεί βρισκόταν ένας φάκελος που περιείχε ένα στικάκι με καταγεγραμμένη προκήρυξη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η τηλεφωνήτρια των γραφείων της «Εφημερίδας των Συντακτών» δεν ενημέρωσε τους επικεφαλής της εφημερίδας για το τηλεφώνημα του αγνώστου και κάλεσε στο 100, για να την παραπέμψουν εν συνεχεία στην Αντιτρομοκρατική. Η υπάλληλος κάλεσε στον τετραψήφιο αριθμό της υπηρεσίας και έδωσε όλες τις πληροφορίες που της ανέφερε ο άγνωστος. Η Αντιτρομοκρατική κινήθηκε αμέσως και βρήκε το USB στη θέση που προαναφέρθηκε.


(Το σημείο όπου βρέθηκε το στικάκι)


(Εδώ πρωτομίλησε για τον ένοπλο αγώνα ο Άρης Βελουχιώτης)



Από διαρροές έγινε γνωστό πως πρόκειται για ανάληψη ευθύνης που αφορά στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε προ δύο εβδομάδων στην κατοικία του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην Ακρόπολη.



Η βομβιστική επίθεση συνδέεται με τις εξελίξεις στην Κύπρο, αφού - ως γνωστόν - ο Νίκος Τσάκος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου από το 2008.

Συνήθως, μία τέτοια προκήρυξη θα είχε αποσταλεί και αναρτηθεί από την ιστοσελίδα INDYMEDIA, η οποία ωστόσο από χθες έχει «κατέβει» με διακοπή της λειτουργίας του δικτύου του Πολυτεχνείου, εντός του οποίου λειτουργούσε η εν λόγω ιστοσελίδα.


video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου