Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μαζικό κάλεσμα ΤΡΙΤΗ 23/7: Συλλαλητήριο ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή!



Tην Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 ψηφίζεται το Σ/Ν του Υπουργείου Ανάπτυξης που αφορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.


ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ - ΟΙΥΕ καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και ΠΑΜΕ στην Ομόνοια Δύο ξεχωριστά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Αθήνα, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος καλούν σε συγκέντρωση στις 18:00, στην πλατεία Κοραή, και στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή, όπου θα ψηφίζεται το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές ως «ένα ακόμη βάρβαρο μέτρο σε βάρος των εργαζομένων» και προειδοποιεί ότι με την εφαρμογή του μέτρου «η ανεργία στο εμπόριο θα λάβει δραματικές διαστάσεις με το μαζικό κλείσιμο των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, στις οποίες και απασχολείται πάνω από το 70% των εμποροϋπαλλήλων».

Σε ξεχωριστή συγκέντρωση, στις 19:00, στην Ομόνοια, καλούν τα σωματεία εργαζομένων στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, και οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ θα κάνει συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, στις 20:00,στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου