Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Η Ελλάδα ανεξάρτητο Κράτος;; Και τα λεξικά...Διαφωνούν, όπως και ο Θεοχάρης!


Χάζευα στο ίντερνετ...Μετά έπεσα σε μία είδηση όπου ο Αβραμόπουλος εγγυόταν την ανεξαρτησία της Κύπρου(δεν την διάβασα την είδηση....Δεν αναλώνομαι στις "ψεύτικες"  ειδήσεις). Πόσταρα την δήλωση στον τοίχο μου, και η κουβέντα πήγε για την ελληνική ανεξαρτησία.

Πήγα στο wikipedia, και έβαλα την λέξη "Εθνική Ανεξαρτησία", και μου έβγαλε τον παρακάτω ορισμό: "Η ανεξαρτησία είναι μια κατάσταση του έθνους, χώρας, στην οποία οι κάτοικοι και ο πληθυσμός της, ή κάποιο τμήμα αυτού, ασκεί αυτοδιοίκηση, και συνήθως κυριαρχία, στην επικράτειά της. Το αντίθετο της ανεξαρτησίας είναι η εξάρτηση."

Τα τελευταία 3 χρόνια, μέχρι και οι πρωθυπουργοί της χώρας, παραδέχονται ότι οι αποφάσεις για την άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην χώρα παίρνονται από την Τρόικα. Για ότι "καλό" θέλουν να εφαρμόσουν περιμένουν την έγκριση της, ενώ όλα τα "κακά" μας τα επιβάλλει. Και όχι μόνο για μεγάλα θέματα, αλλά ακόμα και για μικρά......

Χαρακτηριστική περίπτωση, η σημερινή με το taxis να έχει πέσει, οι τράπεζες να έχουν δώσει λάθος στοιχεία για τόκους, και να λήγει απόψε η προθεσμία, υποβολής φορολογικών δηλώσεων,  για όσους το ΑΦΜ λήγει σε 1,2. Και ενώ, έλειπαν χιλιάδες δηλώσεις, κόσμος μέσα στο twitter ζήταγε από το Γ.Γ. Εσόδων του Υπ. Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη το αυτονόητο....Να ανακοινώσει παράταση. Και ιδού η απάντηση:

Η απάντηση είναι λοιπόν "χρειάζεται διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν ειναι τελική δική μου. Εισήγηση κάνω όμως.".

 Ο Ορισμός της υποτέλειας και της εξάρτησης...Κάνω λάθος;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου