Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στο πολυνομοσχέδιο». Εργαζόμενοι στον Δημόσιο Τομέα έχουν βγει στους δρόμους και αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις.
Θεσσαλονίκη

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν από το πρωί στην πλατεία αρχαίας αγοράς, στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και διαμαρτυρήθηκαν για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα.



Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, συγκεντρώθηκαν «για να αντιταχθούν απέναντι στην σκληρή πολιτική της κυβέρνησης». Έπειτα από τις ομιλίες των μελών του σχετικά με το θέμα των συγχωνεύσεων και των απολύσεων, ξεκίνησαν πορεία.

Λόγω της πορείας, κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν κλείσει.

Στην ΕΡΤ3 η συγκέντρωση των δημοτικών υπαλλήλων

Δημοτικοί αστυνομικοί, σχολικοί φύλακες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στους δήμους, ξεκίνησαν από το δημαρχείο και έφτασαν με πορεία έξω απο την ΕΡΤ3 στην Λεωφόρο Στρατού.



Εκεί έχουν συγκεντρωθεί και μέλη του ΕΚΘ, ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, τα πρωτοβάθμια σωματεία, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πάτρα

Δύο ξεχωριστά συλλαλητήρια πραγματοποιούνται σήμερα στην Πάτρα, όπως αναφέρει το thebest.gr. Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, ενώ η ΑΔΕΔΥ την ίδια ώρα έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Να σημειωθεί πως από το πρωί κανένα από τα εμπορικά καταστήματα της πόλης δεν λειτουργεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λειτουργία τις Κυριακές.

Πύργος

Δύο πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στον Πύργο πριν απο λίγη ώρα, διανύοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης.



Την πρώτη αποτελούσαν δημοτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου που προβλέπει τις απολύσεις τους. Με σημείο εκκίνησης το δημαρχείο στην οδό Τάκη Πετροπούλου κατευθύνθηκαν προς τη Νομαρχία.

Στην δεύτερη πορεία συμμετείχε το Π.Α.Μ.Ε που συγκεντρώθηκε στον Ο.Τ.Ε και διέσχισε τις οδούς Πατρών και Ερμού. Οι δύο πορείες είχαν μαζική συμμετοχή και έκαναν την παρουσία τους αισθητή.

Με πληροφορίες από seleo.gr / thesstoday.gr / thebest.gr / patrastimes.gr / iliaoikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου