Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

''ΝΤΡΟΠΗ'' : Ανοιχτή επιστολή προς ΓΣΕΒΕΕ – ΕΣΕΕ – ΟΙΥΕ-ΠΑΜΕ- ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 asimbibastos news
Σήμερα 23 Ιουλίου του 2013  η Γενική Συνομοσπονδία  Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος , η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και το ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους και τα σωματεία  να λάβουν μαζικά μέρος στο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές την ώρα που  ψηφίζεται στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου  Ανάπτυξης, με το οποίο επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και καταργείται η Αργία της Κυριακής.

Θα σας παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία ως απλή ανεξάρτητη πολίτης αυτής της χώρας που στέκομαι αλληλέγγυα στον δίκαιο αγώνα κάθε κοινωνικής και επαγγελματικής ομάδας χωρίς να ανήκω αναγκαστικά σε αυτήν αφού δεν είμαι παρά μια απλή φοιτήτρια.
Φτάνοντας στην πλατεία Συντάγματος την προκαθορισμένη ώρα αντίκρισα για άλλη μια φορά τον καθρέφτη της κοινωνίας μας. Την απόλυτη αδιαφορία σε συνδυασμό με το κομματικό ξεπούλημα, και την συνειδητοποιημένη απογοήτευση.
Στην πλατεία βρίσκονταν λιγότερα από εκατό άτομα εκπρόσωποι των Βιοτεχνών-Εμπόρων που βλέποντας και οι ίδιοι την αριθμητική τους αδυναμία διαλύθηκαν ησύχως φανερά απογοητευμένοι. Την ίδια ώρα πραγματοποιούσε παρέλαση το ΠΑΜΕ όπου έκανε τον μισό γύρω της πλατείας και κατηφόρισε – αποχώρησε  από την Πανεπιστημίου  φωνάζοντας ''επαναστατικά'' συνθήματα χωρίς να σταθεί ούτε ένα λεπτό στην πλατεία. Στην πλατεία εν τέλει παραμείναμε μόνο τέσσερα άτομα μία μόνο εκ των οπίων ήταν εμποροϋπάλληλος !
Αυτή είναι η πραγματικότητα! Πουλημένα συνδικαλιστικά όργανα που το μόνο που κάνουν είναι… παρέλαση  - δεν πραγματοποίησαν ούτε καν μια τρίωρη στάση εργασίας ώστε να κλείσουν 3 ώρες νωρίτερα τα καταστήματα και να μπορέσουν να παραβρεθούν οι υπάλληλοι! Δεν κάλεσαν καν τους υπάλληλους αλλά οργάνωσαν την διαμαρτυρία μια ώρα που τα καταστήματα ήταν ανοικτά και οι εργαζόμενοι αδυνατούσαν να παραβρεθούν κινδυνεύοντας να χάσουν την δουλειά τους! Δεν θέλησαν ποτέ να ακουστούν!
Αυτοί είναι και οι έμποροι! Που κλαίγονται ότι δεν θα ανταπεξέλθουν στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές αλλά που όμως δεν διανοούνται να κατέβουν μέχρι την Βουλή να διαμαρτυρηθούν ή ακόμα και να το εμποδίσουν! Γιατί; Γιατί μπορεί να χρωστάνε παντού και προπάντων στον υπάλληλό τους αλλά αισθάνονται ανώτεροι! Ανώτεροι γιατί ο ένας τους υπάλληλος τους καθιστά αφεντικά! Και τα αφεντικά δεν μπαίνουν σε τέτοιες ποταπές διαδικασίες!  Κλείσε το τώρα το μαγαζάκι σου να σε δώ πού θα’ σαι αφεντικό!
Την μεγαλύτερη ντροπή όμως την φέρουν οι εργαζόμενοι ! Οι εργαζόμενοι που όντας απλήρωτοι , με περικοπές σε μισθούς που δεν έχουν ακόμα εισπράξει, με εξάωρες προσλήψεις για οκτάωρη ή δωδεκάωρη εργασία και με συνεχείς μειώσεις στο πραγματικό τους εισόδημα, μια τέτοια μέρα μετά το σχόλασμα πήγανε σπίτια τους! Δεν διανοήθηκαν  να περάσουν από την πλατεία Συντάγματος να διαμαρτυρηθούν!
Η ίδια εικόνα και η ίδια απογοήτευση με ακολουθεί μετά από κάθε συγκέντρωση τα τελευταία τρία χρόνια… Στην διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ  ήμασταν πιο πολλοί οι αλληλέγγυοι από τους καθηγητές, στο ΜΕΤΡΟ το ίδιο, στην ΕΡΤ , στους δημοτικούς υπαλλήλους , στους σχολικούς φύλακες το ίδιο! Παντού το ίδιο! Ποτέ δεν κατέβηκαν οι εργαζόμενοι ενωμένοι! Ποτέ δεν κατέβηκε η ΟΛΜΕ  για την ΕΡΤ και οι σχολικοί φύλακες για την ΟΛΜΕ! Ο καθένας πάντα κατέβαινε για το προσωπικό του όφελος και ποτέ για τον συμπολίτη του με αποτέλεσμα όλες οι συγκεντρώσεις να είναι μικρές και σύντομες και η κυβέρνηση να περνάει ανενόχλητη για κάθε έναν ξεχωριστά όλα τα καταστροφικά για την χώρα και τους πολίτες μέτρα. 
Φταίει η πουλημένη συνδικαλιστική ηγεσία που δεν οργάνωσε ποτέ μια μαζική απεργία διαρκείας! Φταίνε και τα πουλημένα κόμματα που ελέγχουν τα συνδικάτα, ναι! Αλλά Έλληνα πολίτη που κατακρεουργείσαι , που σου παίρνουν την δουλειά , την  περιουσία, το σπίτι , το μέλλον των παιδιών σου και δεν αντιδράς είσαι ο πρώτος και κύριος υπεύθυνος! Υπεύθυνος που ακολουθείς την παρέλαση του ΠΑΜΕ που σε οδηγεί μακριά από την Βουλή ήσυχος  ότι έκανες το καθήκον σου! Υπεύθυνος που δεν πας καν μέχρι το Σύνταγμα αλλά περιμένεις κάποιον άλλον συνδικαλιστή ή συνάδελφο να διαμαρτυρηθεί για λογαριασμό σου . Υπεύθυνος για την κατάντια σου και για την κατάντια της χώρα σου και για το μέλλον που προσφέρεις στα παιδιά σου!

Ντρέπομαι ειλικρινά για λογαριασμό σας!  Είστε άξιοι της μοίρας σας! Λυπάμαι ειλικρινά για τους νέους και τα παιδιά που υποχρεούνται να αντιμετωπίσουν την άθλια πραγματικότητα που διαμορφώσατε για αυτούς και τους επιβάλετε χωρίς να φταίνε σε τίποτα!


Με ειλικρινή οίκτο,  

Μια  Ελληνίδα


Υ.Γ. Δεν αναφέρθηκα εσκεμμένα στην ηχηρή απουσία της εκκλησίας σε ένα τέτοιο θέμα όπως η Κυριακάτικη αργία που αν μη τι άλλο έχει και θρησκευτική διάσταση για τον απλό λόγο ότι η απουσία της εκκλησίας μετά τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου είναι συνηθισμένη πια . Δεν έχει αντιδράσει για σοβαρότερα θέματα όπως η γενοκτονία των Ελλήνων πολιτών μέσω της φτωχοποίησης τους και της στέρησης τους αγαθών πρώτης ανάγκης όπως στέγη και τροφή! Ε σε μια Κυριακάτικη αργία θα κολλήσει; Ο μόνος λόγος που είχε αντιδράσει ήταν νομίζω η απόπειρα φορολόγησης της …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου