Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Στο Παρίσι οι επικεφαλής των Σύρων αντικαθεστωτικών

Στο Παρίσι οι επικεφαλής των Σύρων αντικαθεστωτικών


Ζητούν ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτική υποστήριξη

Ο νέος επικεφαλής της Συριακής Εθνικής Συμμαχίας Άχμαντ Τζάρμπα και ο αρχηγός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού Σελίμ Ιντρίς, που επισκέπτονται τη Γαλλία, δήλωσαν πως αναμένουν από το Παρίσι μία πολύπλευρη βοήθεια, ακόμη και στον στρατιωτικό τομέα.

«Είναι ένας από τους στόχους της επίσκεψής μας, μεταξύ πολλών θεμάτων. Φυσικά θα ζητήσουμε πρωτίστως από τη Γαλλία μία πλήρη πολιτική στήριξη, μία διπλωματική υποστήριξη, μία επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτική συνδρομή, μεταξύ άλλων», δήλωσε ο Τζάρμπα στους δημοσιογράφους, μετά την συνάντησή του με την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

«Συνεργαζόμαστε με τους Ευρωπαίους και Αμερικανούς φίλους μας προκειμένου να μας παράσχουν μία τεχνική, ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια κι ευελπιστούμε επίσης και σε μία βοήθεια σε όπλα και πολεμοφόδια», δήλωσε με τη σειρά του και ο στρατηγός Ιντρίς, σύμφωνα με τον οποίο οι αντάρτες που πολεμούν τις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ δυνάμεις «δεν έχουν αρκετά όπλα».

Ο Τζάρμπα, του οποίο η επίσκεψη στη Γαλλία είναι η πρώτη αφότου εξελέγη επικεφαλής της Συμμαχίας πριν δύο εβδομάδες, αναφέρθηκε στην «ιστορική σχέση» της Συμμαχίας με τη Γαλλία. «Απόδειξη του ενδιαφέροντος που επιδεικνύει η Γαλλία είναι η πρόσκληση που μου απηύθυνε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ», δήλωσε. Ο Τζάρμπα θα γίνει δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου