Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

Δικαιολογεί τη σφαγή ο ηγέτης της Μπόκο Χάραμ

Δικαιολογεί τη σφαγή ο ηγέτης της Μπόκο Χάραμ

Κατακρεούργησαν μαθητές και καθηγητή στη Νιγηρία

Ο ηγέτης της νιγηριανής ισλαμιστικής ομάδας Μπόκο Χαράμ Αμπουμπακάρ Σεκάου δικαιολόγησε τη σφαγή που διαπράχθηκε στις 6 Ιουλίου σε λύκειο στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, χωρίς ωστόσο να αναλάβει την ευθύνη για την ωμότητα, όπως προκύπτει από βίντεο που ήλθε σήμερα στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στην επίθεση κατά της δυτικότροπης εκπαιδευτικής μονάδας στο Μαμούντο», στο κρατίδιο Γιόμπε, διατρανώνει ο ίδιος στο 10λεπτο μήνυμά του, αναφορικά με την κατακρεούργηση 41 μαθητών κι ενός καθηγητή τους (σύμφωνα με τον απολογισμό των γιατρών).

Μολαταύτα, ο Σεκάου δεν προβάλλει ως εντολέας της σφαγής, διαμηνύοντας πως «εμείς δεν επιτιθέμεθα σε μαθητές».

Στο μήνυμά του, ο Σεκάου περιγράφει όλες τις «μονάδες δυτικής εκπαίδευσης» ως τμήμα της «συνωμοσίας κατά του Ισλάμ» και τονίζει πως «η δυτικότροπη εκπαίδευση είναι αμάρτημα».

Στο ίδιο μήνυμα, ο Σεκάου διαψεύδει τη φημολογία πως η Μπόκο Χαράμ έχει εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για μία εκεχειρία. Ο Νιγηριανός υπουργός Ειδικών Υποθέσεων Καμπίρου Τανίμου Τουράκι είχε ανακοινώσει στους δημοσιογράφους πως διαπραγματεύεται με συνεργάτη του Σεκάου για άμεση κατάπαυση του πυρός.

«Δεν αληθεύει. Εμείς δεν γνωρίζουμε τον Καμπίρου Τουράκι, ουδέποτε μιλήσαμε μαζί του. Ψεύδεται», διαβεβαίωσε ο Σεκάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου