Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Πανευρωπαϊκό όχι στον φασισμό! ''Σύμβολο'' ο Παύλος Φύσσας!

asimbibastos news


Η διεθνής κατακραυγή για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα της κρίσης εδώ και δύο ημέρες παίρνει σάρκα και οστά στις πράξεις των απλών πολιτών του κόσμου, που καλούν με ό,τι μέσα διαθέτουν, τους Έλληνες συνανθρώπους τους να μη παρασυρθούν σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία από τις Σειρήνες του νεο-ναζισμού. 

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διοργανώθηκαν και το απόγευμα της Πέμπτης σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα της Τετάρτης από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.

Σουηδία
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη Στοκχόλμη από ομάδα διαδηλωτών ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό, στη μνήμη του 34χρονου Παύλου Φύσσα.




Πηγή φωτό: Twitter

Βέλγιο

Στις Βρυξέλλες, και συγκεκριμένα στη Μπουρς, συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του παραρτήματος του ΚΚΕ στην ευρωπαϊκή χώρα.

Γαλλία

Έλληνες της διασποράς, αλλά και Γάλλοι ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Παρίσι, αλλά και στο ελληνικό προξενείο στη Μασσαλία.



«Αλτ στον Φασισμό», γράφει ένα πλακάτ στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Παρίσι. (Πηγή φωτό: Twitter)

Αντιφασιστική διαμαρτυρία στη Λυόν (Πηγή φωτό: twitter)

«Αλληλεγγύη στους Έλληνες αντιφασίστες. Ο Πάυλος σκοτώθηκε στις 17/9/2013» γράφει στα γαλλικά το πανό που ανήρτησαν οι διαδηλωτές στη Μασσαλία. (Πηγή φωτό: Athens Indymedia)
Μασσαλία - Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου (Πηγή φωτό: cultureofresistance.tumblr.com)

Ισπανία
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βαλένθια για να εναντιωθεί στον φασισμό με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.




Πηγή φωτό: Twitter

Οπαδοί της ισπανικής ομάδας Ράγιο Βαγιεκάνο καλούν σε συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα για την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, μπροστά από την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη.

«Ενάντια στη συνενοχή του ελληνικού κράτους. Αλληλεγγύη στους Έλληνες αντιφασίστες» γράφει η κόκκινη φάσα της αφίσας.(Πηγή φωτό: ertopen)

Ιταλία

Οργή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των διαδηλωτών στη Νότια Ιταλία. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στη Νάπολη.


«Ο Παύλος ζει» είναι το κυρίαρχο σύνθημα που διακρίνεται στα πανό της Νάπολης. (Πηγή φωτό: Twitter)

Αντιφασιστική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στους δρόμους του Μιλάνου.



(Πηγή φωτό: Athens Indymedia)

Γερμανία

Αυθόρμητη δράση έλαβε χώρα την Τετάρτη στο Ανατολικό Βερολίνο στην οδό Rigaer Strasse από την Αντιφασιστική οργάνωση αυτοπροστασίας.


«Τίποτα και κανείς δεν έχει ξεχαστεί! Αντιφασιστική οργάνωση αυτοπροστασίας!» «No one and nothing is forgotten! Organize antifascist self-defence!» «Nichts und niemand ist vergessen! Antifaschisitschen Selbstschutz organisieren!».
(Πηγή: Athens Indymedia)

Πορείες διοργανώθηκαν και το βράδυ της Πέμπτης σε Βερολίνο, Αμβούργο, Κολωνία, Ντόρτμουντ και Ντύσελντορφ.

Η αντιφασιστική πορεία στη Ντόρτμουντ. (Πηγή φωτό: Facebook)

Έλληνες ομογενείς, αλλά και Γερμανοί ακτιβιστές διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Ντίσελντορφ.(Πηγή φωτό: Twitter)

Κύπρος
Εκδηλώσεις αντιφασιστικού χαρακτήρα έλαβαν χώρα και στη Μεγαλόνησο.

Πανό σε τοίχο στη Λευκωσία (Πηγή φωτό: Instagram)
Αμερικανός καλλιτέχνης γράφει για τον αγώνα κατά της Χ.Α.
«Ένα τραγούδι για τους συντρόφους στην Ελλάδα, για την υποστήριξη στον αγώνα τους ενάντια στο φασισμό» αυτή είναι η φράση με την οποία ο γνωστός για την ακτιβιστική του δράση καλλιτέχνης από τη Βαλτιμόρη Ryan Harvey, περιγράφει στο soundcloud το τραγούδι που έγραψε με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα στη χώρα μας.

Τίτλος του: «Our Friends Are Going to Crush the Golden Dawn!», που σημαίνει: «Οι φίλοι μας θα συνθλίψουν τη Χρυσή Αυγή!».



Αθήνα

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.

Αφορμή της εκδήλωσης ήταν η δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν πορεία προς τους δρόμους του Κερατσινίου, ενώ το κύριο σύνθημα που δονούσε για ώρα την ατμόσφαιρα είναι «Κάτω ο φασισμός».















(Πηγή φωτό: eurokinissi)

Εν τω μεταξύ, στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν οι 34 συλληφθέντες για τα επεισόδια της Τετάρτης στο Κερατσίνι και στη Νίκαια, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες είναι εμπρησμός, κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρήξεις.

Νυχτερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Ξάνθης
Την εμφάνισή της έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Ξάνθης έκανε το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τις 21.00, μια ομάδα 100 περίπου ατόμων, τα οποία κρατώντας σημαίες και πανό φώναζαν για περίπου μια ώρα συνθήματα κατά του φασισμού, με τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει το σύνολο των πυρών.

Ταυτόχρονα έγραψαν συνθήματα έξω από το Δημαρχείο για τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίν.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια,πραγματοποιώντας πορεία προς τον χώρο των Πανεπιστημίων, μοιράζοντας παράλληλα έντυπο υλικό στους διερχόμενους πολίτες.



Μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης κάτω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στην Ξάνθη με μια ομάδα ατόμων να εκτοξεύει μολότοφ και πέτρες και τις Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο να απαντούν με τη ρήξη χημικών, η ατμόσφαιρα στην πόλη μυρίζει μπαρούτι.

Ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στην πόλη της Ξάνθης κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ήδη προγραμματίζεται συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας κατά τη Χρυσής Αυγής για το Σάββατο το πρωί στις 11.00 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.
(Πηγή: thrakitoday)

Μικροεπεισόδια στην αντιφασιστική πορεία της Πάτρας
 Δεν έλειψαν τα επεισόδια από το νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Πάτρα, που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Όλγας με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν παραταχθεί στη Μαιζώνος και Κολοκοτρώνη.






Μισή ώρα νωρίτερα, ξεκίνησαν τα επεισόδια μεταξύ ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Πάτρας, όταν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών στην οδό Ερμού, και οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά. Όλα αυτά ανάμεσα σε απλούς πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο δρόμο.

Νωρίτερα, πραγματοποίησε πορεία και συναυλία διαμαρτυρίας και η Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας.




 ΠΗΓΗ
(με πληροφορίες από το patrastimes.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου