Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

«Το βράδυ να φάτε μνημόνιο δεν θα έχει τίποτα άλλο η κατσαρόλα!»

Προσαγωγή με χειροπέδες


LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ AΠΟ ΤΗ ΓΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Έπειτα από περίπου εννέα ώρες παραμονής στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος προσήχθησαν στο κτήριο 16 της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους. Το ένα ρεύμα της λεωφόρου Αλεξάνδρας παραμένει κλειστό, καθώς θα ακολουθήσει η προσαγωγή των άλλων 12 στελεχών της οργάνωσης (μεταξύ αυτών και ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης).


(Η μεταγωγή των συλληφθέντων)


(Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πίσω του διακρίνεται ο Νίκος Μίχος)


(Ο Ηλίας Παναγιώταρος)







O Hλίας Κασιδιάρης κατά την μεταγωγή του φώναξε «κουφάλες δεν θα λυγίσουμε ποτέ».




(Ο Γιάννης Λαγός)


(Γιάννης Λαγός - Ηλίας Κασιδιάρης)




(Ο Νίκος Μίχος)

Κατά την προσαγωγή του, ο Νίκος Μίχος φώναζε «είμαστε περήφανοι αγωνιστές».


(Η Ουρανία Μιχαλολιάκου έσπευσε να αγκαλιάσει και να φιλήσει τον πατέρα της)















«Το βράδυ να φάτε μνημόνιο δεν θα έχει τίποτα άλλο η κατσαρόλα» φώναζε ο Ηλίας Παναγιώταρος προκλητικά στους δημοσιογράφους κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα.

Η Ελένη Ζαρούλια φώναζε στον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο «αγάπη μου τους ξεφτίλισες» και η κόρη του έσπευσε να τον αγκαλιάσει.

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη μελών της Χ.Α.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξηγούν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις, εκ των οποίων η μία αφορά στον Χρήστο Παππά, ενώ στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει συνολικά πάνω από 30 άτομα. Όπως είχε δηλώσει το πρωί στο zougla.gr ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας: «Μετά από έρευνα της εισαγγελίας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Θα γίνουν και άλλες συλλήψεις εντός της ημέρας».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, παραδόθηκε λίγο μετά τις 14.50 το μεσημέρι οικειοθελώς στους αστυνομικούς, κάνοντας την εμφάνισή του στο κτήριο της Γ.Α.Δ.Α..



Η επιχείρηση της αστυνομίας ακολούθησε τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρενέβη ύστερα από την ενεργοποίηση της παραγγελίας της εισαγγελίας, σύμφωνα με την οποία η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετά τη μελέτη του πορίσματος του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη. Δικαστικές πηγές υποστηρίζουν ότι οι συλλήψεις βασίζονται στις 32 δικογραφίες που έχουν αποσταλεί στον Άρειο Πάγο, καθώς και σε καταθέσεις μαρτύρων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου