Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Cupcakes παγωτού

Τι χρειαζόμαστε:Για τα cupcakes:

  • 4 φέτες κέικ
  • 1 λίτρο παγωτό στρατσιατέλλα
  • 1 λίτρο παγωτό βανίλια
  • κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
  • 3 ασπράδια
  • 2 ¼ φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.σ. μέλι
  • ½ φλιτζ. κρύο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια
  • τρούφα σοκολάτας ή πολύχρωμη

Πώς το κάνουμε:

Για την επικάλυψη:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μας, ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά.
  2. Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6' - 7’ μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μίγμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.
Για τις θήκες:
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα και φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως.
  2. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στον πάτο σε κάθε φορμάκι και το περιστρέφουμε-γυρίζουμε να πάει και στα πλαϊνά η σοκολάτα (σε ατομικά φορμάκια μιας χρήσεις ή φορμάκια σιλικόνης) ,ώστε να σχηματιστεί η θήκη για το κέικ και το παγωτό.
  3. Τις παγώνουμε καλά στην κατάψυξη όπως είναι με τα φορμάκια, ξεφορμάρουμε προσεχτικά.
Συναρμολόγιση:
  1. Γεμίζουμε με λίγο κέικ και πολύ παγωτό κάθε θήκη. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.
  2. Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν μπορέσετε να φτιάξετε τις θήκες παγωτού μπορείτε να χρησιμοιήσετε τα χωνάκια παγωτού με τον πάτο. Να ρίξετε την κουβερτούρα να παγώσει και συνεχίζετε κανονικά τα υπόλοιπα υλικά.
Επίσης φτιάξτε όποιο κέικ είναι το αγαπημένο σας και παγωτάκια αν θέλετε σπιτικά από τα χεράκια σας και από το σάιτ.
Καλύ Τύχη!

πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου