Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεξήγητη καθυστέρηση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου! Νέες διαψεύσεις της αστυνομίας!

Παιχνίδια διαρροών



Έχουν περάσει πέντε μέρες από τη στυγερή δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, και οι έρευνες των δικαστικών και αστυνομικών αρχών δεν έχουν αγγίξει τον ηθικό αυτουργό της άγριας δολοφονίας.

Ο δράστης στην απολογία του δεν φώτισε την πορεία των ερευνών, καθώς με το πρόσχημα και το επιχείρημα της αυτοάμυνας τα πήρε όλα πάνω του και δεν αναφέρθηκε στις επαφές και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με μέλη και υψηλόβαθμα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Υπάκουσε στην ομερτά.

Χαρακτήρισε χαλαρή τη σχέση του με την οργάνωση παρά το γεγονός ότι μόνο τέτοια δεν ήταν. Υποστήριξε μάλιστα ότι έδρασε μόνος του, χωρίς να βρίσκονται κοντά άλλοι ομοϊδεάτες του.

Από την πρώτη στιγμή όλες οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τα δύο κινητά του τηλέφωνα θα δώσουν τη λύση στο μυστήριο. Ποιος του τηλεφώνησε και από ποιον πήρε εντολή να πάει στον τόπο της δολοφονίας.

Διαρροές από την αστυνομία εξαρχής έκαναν λόγο για άρση απορρήτου, εμπλέκοντας στην υπόθεση τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, ως έναν από τους έξι ανθρώπους με τους οποίους φέρεται να συνομίλησε ο δράστης πριν ή μετά τη δολοφονία. Άλλες διαρροές φωτογράφιζαν τον βουλευτή της Β΄ Αθηνών Ιωάννη Λαγό, ο οποίος πιθανόν να είχε γνώση του περιστατικού.

Ωστόσο, την ώρα που τα σενάρια για τη δομή, την ιεραρχία και τη δράση της Χρυσής Αυγής φούντωναν, χθες το απόγευμα η αστυνομία μέσω κύκλων έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες. Όπως τόνισαν, «είναι ανακριβή τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διασυνδέσεις-ταυτοποιήσεις ατόμων με τηλεφωνικούς αριθμούς στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας στο Κερατσίνι. Επισημαίνεται ότι η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της δικαστικής έρευνας».

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας η οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα πρόκειται να καταθέσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση. Στόχος είναι η άρση απορρήτου κινητών τηλεφώνων και άλλων προσώπων, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή και ο βαθμός εμπλοκής τους στην υπόθεση της δολοφονίας.

Προς αναστολή της κομματικής χρηματοδότησης της Χ.Α.


Νομοθετική πρόταση αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, με την οποία αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση σε κόμματα των οποίων επικεφαλής εμφανίζουν εγκληματική δράση ή εμπλέκονται σε κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόταση που προωθούν τα Υπουργεία Δημόσιας Τάξης και Εσωτερικών, και σχετική ανακοίνωση του πρώτου: «Αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση ενός κόμματος σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου του αρχηγού του ή κρίσιμου αριθμού (περισσοτέρων του ενός δεκάτου του συνολικού αριθμού) βουλευτών ή μελών του κεντρικού οργάνου διοίκησής του, για τα αδικήματα των άρθρων 187 ή 187Α ή 187Γ του Ποινικού Κώδικα ή για κακούργημα που επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών».

Ανεξήγητη καθυστέρηση

Μέσα στη δικογραφία οι αστυνομικές αρχές ζητούσαν επίσημα από την ανακρίτρια την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Ρουπακιά. Από το συγκεκριμένο αίτημα ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δημοσιοποιηθεί οποιοδήποτε στοιχείο.

Η καθυστέρηση αυτή προκαλεί ερωτηματικά. Γιατί να χαθεί πολύτιμος χρόνος; Η έρευνα, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στα τηλεφωνήματα που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας, αλλά να φτάσει σε διάστημα ενός μήνα πριν από το περιστατικό. Τόσο για τον ίδιο τον δράστη όσο και για τα πρόσωπα που συνομίλησαν μαζί του λίγο πριν και λίγο μετά το φονικό. Με αυτόν τον τρόπο οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν εάν τα εν λόγω άτομα συνδέονται με τις επιθέσεις που έγιναν νωρίτερα σε Πέραμα και Πειραιά από μέλη της Χρυσής Αυγής.


(Προφυλακιστέος ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα)

Η απολογία του φονιά

Ο 45χρονος δολοφόνος του Παύλου Φύσσα κατά την απολογία του στην 6η τακτική ανακρίτρια χθες το πρωί δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, αναφέροντας πως έκλεισε δύο σπίτια, το δικό του και του θύματος.

Υποστήριξε τη χαλαρή σχέση του με την οργάνωση και είπε πως το βράδυ του φονικού ήταν μόνος του σε μια καφετέρια και έπινε καφέ. Του επιτέθηκε, είπε, μια ομάδα ατόμων και στην προσπάθειά του να αμυνθεί έγινε το… κακό. Γιατί όμως είχε μαχαίρι μαζί του; Αναπάντητο ερώτημα, την ώρα που μια οικογένεια και ολόκληρη η κοινωνία θρηνούν τον άδικο χαμό ενός νέου ανθρώπου, γεμάτου όνειρα για το μέλλον.

Τόνισε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και πως δεν ήταν στοχοποιημένος… Λόγια που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις μαρτυρίες όσων ήταν εκεί και είδαν από κοντά το στυγερό έγκλημα. Το νήμα της ζωής του Παύλου κόπηκε - τίποτα δεν μπορεί να τον φέρει πίσω. Μπορεί ο φυσικός αυτουργός να ομολόγησε από την πρώτη στιγμή την αποτρόπαια πράξη του, ο ηθικός όμως δεν έχει βρεθεί…

Τον καίνε οι μαρτυρίες


Ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, το δεξί χέρι του Γιώργου Πατέλη, που έβαζε τα... δικά του παιδιά στην τοπική οργάνωση Νίκαιας, έχει άμεση σχέση με τη Χρυσή Αυγή, κρίνοντας από τα ντοκουμέντα (φωτογραφίες, βίντεο), όσο κι αν ο ίδιος υποστηρίζει πως είχε χαλαρή σχέση με την οργάνωση. «Πηγαίνω πού και πού και παρακολουθώ ομιλίες βουλευτών. Μία φορά βοήθησα σε διανομή τροφίμων. Δεν έχω έμμισθη σχέση με Χρυσή Αυγή» υποστήριξε, προσπαθώντας να δώσει μια εξήγηση για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν μόνος του το μοιραίο εκείνο βράδυ. «Κρατούσε το μαχαίρι, πλησίασε, αγκάλιασε τον Παύλο και του έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά» δηλώνουν όσοι είδαν από κοντά τον 34χρονο να πέφτει αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, και λυγίζουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου