Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Β. Πούτιν: «Θα προμηθεύσουμε με ευαίσθητα οπλικά συστήματα την Συρία, εάν παραβιασθεί το διεθνές δίκαιο»


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Δαμασκός έχει ήδη λάβει «μεμονωμένα απάρτια» του αντιαεροπορικού συστήματος S- 300 αλλά η ολοκλήρωση της «παράδοσης» δεν έχει ακόμη περατωθεί.


«Προμηθεύσαμε με «μεμονωμένα κομμάτια» του πυραυλικού συστήματος S – 300 ( την Συρία), αλλά το σύνολο της παράδοσης δεν έχει περατωθεί, αναβάλλοντας την όλη διαδικασία.
Αλλά αν δούμε ότι λαμβάνει χώρα οποιαδήποτε παραβίαση των υφιστάμενων διεθνών νόμων μελλοντικά, θα ενεργήσουμε αναλόγως, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ευαίσθητων οπλικών συστημάτων σε ορισμένες περιοχές του κόσμου », δήλωσε ο Πούτιν σε μια συνέντευξη στο ρωσικό πρώτο κανάλι και στο Associated Press, αναμεταδίδει το πρακτορείο Ria Novosti .
Νωρίτερα , ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία σχετικά με την σχετικά με το ποιος είναι πραγματικά υπεύθυνος για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό , και κάλεσε να αναμένουμε τα αποτελέσματα της έκθεσης των επιθεωρητών των Ηνωμένων Εθνών .

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμφωνήσει σε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία σε περίπτωση που το καθεστώς της Δαμασκού αποδεχθεί ότι έκανε χρήση χημικών όπλων. Ωστόσο , η συμφωνία αυτή, δήλωσε ο Πούτιν , θα επιτευχθεί μόνο μετά από απόφαση του ΟΗΕ.
Ο Ρώσος Πρόεδρος σημείωσε ότι η σύμβαση για την προμήθεια των S- 300 με την Συρία υπεγράφη πριν από αρκετά χρόνια αλλά δεν έχει υλοποιηθεί πλήρως ακόμη.
Εν τω μεταξύ , στις αρχές Αυγούστου, τα μέσα ενημέρωσης αναφέροντας την εταιρεία PVO» Almaz – Antey » , τονίζουν ότι τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S – 300 που προορίζονται για την συριακή αεράμυνα ,είναι εν μέρει έτοιμα αλλά δεν αποστέλλονται στον πελάτη , λόγω μη καταβολής των χρημάτων από την Συρία «παγώνοντας» την όλη διαδικασίας
http://ria.ru/arab_riot/20130904/960597791.html
Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου