Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Παρεμβάσεις ΠΕ : Καταγγελία για την παρουσία της αστυνομίας σε εκπαιδευτικούς χώρους

Μαύρη σημαία για τον Θάνατο της Εκπαίδευσης στην Ελλάδα


black flag
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Π.Ε. ΚΑΙ Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;

Την Τετάρτη 25 του Σεπτέμβρη, 2η μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ,  οι Σύλλογοι εκπ/κών Πρωτ. Εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Εκπαίδευσης ΓΙΑ να θέσουμε και να συζητήσουμε τα φλέγοντα ζητήματα της εκπαιδευτικής συγκυρίας (διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια εκπ/ση,  συμπτύξεις, μετακινήσεις εκπ/κών κλπ) .
Με μεγάλη μας έκπληξη και απορία (και των παρόντων μελών της διοίκησης), στα γραφεία της Περιφέρειας, εμφανίστηκε ένας αστυνομικός με πολιτικά και στη συνέχεια ακολούθησε κι ένας ένστολος για να ρωτήσουν τη διοίκηση αν χρειάζεται τη συνδρομή της αστυνομίας. Φυσικά το σύνολο των παρόντων ως εργαζόμενοι κι ως εκπαιδευτικοί διαμαρτυρηθήκαμε έντονα για την παρουσία της αστυνομίας στη συγκεκριμένη κινητοποίηση και ζητήσαμε να αποχωρήσει.
Μας δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η απαίτησή μας έγινε κατανοητή δυστυχώς όμως ο ίδιος αστυνομικός με πολιτικά εμφανίστηκε στο τέλος της συνάντησης για να ενημερωθεί (!;) αν έχει λήξει η κινητοποίηση.
Τις τελευταίες μέρες η παρουσία της αστυνομίας σε κάθε εκπαιδευτικό χώρο σ’ όλη την Ελλάδα δεν έχει προηγούμενο. Εμφανίζεται χωρίς πρόσκληση για κάποιο σοβαρό λόγο που μας κάνει να αναρωτιόμαστε:
·         Πώς γνώριζε η αστυνομία για τη συνάντηση στην Περιφέρεια; Πώς, από πού, με ποιον τρόπο το «πληροφορήθηκε;
·         Είναι κι αυτό ένα ακόμα δείγμα αναβίωσης των ημερών όπου τα πάντα ήταν υπό την επίβλεψη της αστυνομίας;
·         Παρουσιάστηκε για να επιβάλλει το νέο κλίμα για την εφαρμογή των βάρβαρων πολιτικών των Μνημονίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ;
·         Χρειάζεται η κυβέρνηση το αστυνομικό κράτος και την τρομοκρατία σε βάρος των απεργών και όλης της κοινωνίας;

Διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση και για το μέλλον τα εξής:

Ως εργαζόμενοι κι ως εκπαιδευτικοί δε θα δεχθούμε ούτε την παρουσία ούτε την παρέμβαση της αστυνομίας με κανένα τρόπο σε κινητοποιήσεις μας.


Καλούμε τη ΔΟΕ να αναδείξει το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου