Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Ο φασισμός σε πλήρη επιθετική διάταξη: Πογκρόμ διώξεων στην Ιερισσό

Όταν, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, βουλευτής της Ν.Δ. και εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, έβαλε στο ίδιο τσουβάλι την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών με τους αγώνες των κατοίκων κατά των µμεταλλείων χρυσού, μιλώντας για κατάλυση της νομιμότητας και του συντάγματος στις Σκουριές, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής περίμεναν ότι σύντομα οι δηλώσεις του θα έβρισκαν ευήκοα ώτα.

Πράγματι, λίγα 24ωρα μετά, οι αμήχανες απέναντι στην παρακρατική δράση της Χ.Α. αρχές....
έδειξαν αξιοθαύµαστα αντανακλαστικά και κάλεσαν σε απολογία, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, 27 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Ιερισσού και της Θεσσαλονίκης με βαρύτατες κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για σύσταση «εγκληµατικής οργάνωσης».

Συγκεκριμένα οι 27 καλούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που παρήγγειλε η εισαγγελέας Χαλκιδικής, να εμφανιστούν αύριο Παρασκευή στη ΓΑΔΘ προκειμένου να εξεταστούν και να δώσουν εξηγήσεις για παραβάσεις που αφορούν το σύνολο σχεδόν του Ποινικού Κώδικα και του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Οι κατηγορίες

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην κλήση τους, θα πρέπει να απολογηθούν: «Σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής - προμήθειας και κατοχής όπλων, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, της έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και κίνδυνος για ξένα πράγματα κατά συρροή, της κατασκευής - προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συρροή, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 270 Π.Κ. μέσα στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι κατά συρροή, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κατά συρροή, της διατάραξης κοινής ειρήνης από άτομα που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες και ενήργησαν με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, της παράνομης οπλοφορίας, οπλοχρησίας και παραβίασης των άρθρων 1 παρ. 1, 5 παρ. 1, 6 παρ. 2 του Ν. 456/76 ως ισχύει, οι οποίες τελέστηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του μηνός Μαΐου του έτους 2013 έως και την 25.8.2013 στην περιοχή Λάκκος Καρατζά του όρους Κάκαβος, στη Μεγάλη Παναγιά, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής».

Οι κάτοικοι καλούνται να απολογηθούν για τα επεισόδια που έγιναν τον περασμένο Μάιο στην περιοχή Λάκκος Καρατζά, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων με άγνωστου τύπου θραύσματα, και τις καταγγελίες κατοίκων που είτε «εργάζονται στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., είτε δεν αντιτίθενται στις δραστηριότητές της, με την τοποθέτηση - ενεργοποίηση αυτοσχέδιων εκρηκτικών - εμπρηστικών μηχανισμών μεταμεσονύκτιες ώρες της 5.6.2013, 17.7.2013 και 11.7.2013 σε Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα συνταξιούχου και εν ενεργεία μεταλλωρύχου και σε εμπορικό κατάστημα της προέδρου του τοπικού συμβουλίου της Ιερισσού του Δήμου Αριστοτέλη αντίστοιχα».
Επίσης και για τη ρίψη δύο κροτίδων σε οικία συνταξιούχου μεταλλωρύχου και σε φθορές που έγιναν σε αυτοκίνητα και πλωτά μέσα της εταιρείας.

Κλιμάκωση

Οι κάτοικοι της περιοχής  καταγγέλλουν τη νέα προσπάθεια των αρχών για     συκοφάντηση και ποινικοποίηση των κινητοποιήσεών τους κατά των μεταλλείων μέσα από νέες κατασκευασµένες κατηγορίες και επισημαίνουν ότι επιχειρείται ένας άκρως επικίνδυνος συµψηφισµός αγώνα τους με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Επισημαίνεται ότι οι νέες κλήσεις σε απολογία με  βαρύτατες κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αποτελούν κλιµάκωση του πογκρόμ διώξεων που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες με ομαδικές κλήσεις σε δεκάδες άτομα ταυτοχρόνως, με copy-paste κατηγορητήρια και με εξοντωτικά ποσά ως εγγύηση για τη μη προφυλάκισή τους. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα:

♦  Έχει κινηθεί δίωξη για 60 πολίτες για τα επεισόδια των Σκουριών, έχουν προσωποποιηθεί κατηγορίες για 20 πολίτες και έχουν προφυλακιστεί τέσσερις.
♦ Έχει κινηθεί δίωξη για τα επεισόδια στην Ιερισσό για περίπου 40-50 άτομα.
♦  Έχει κινηθεί δίωξη για τα γεγονότα στον Λάκκο Καρατζά για περίπου 30 άτομα - τρεις γυναίκες σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν.
♦ Έχουν γίνει περί τις 200 προσαγωγές  και λήψη  DNA από πλήθος κατοίκων με παράνομο τρόπο ακόμα και μέσα σε λεωφορείο!
♦ Από τις διαδηλώσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2012 έχει κινηθεί δίωξη για περίπου 20 άτομα.
♦  Από διαδήλωση στον Σταυρό (του Δήμου Βόλβης) κινήθηκε δίωξη για επτά κατοίκους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πογκρόμ των διώξεων αναμένεται να συνεχιστεί, αφού εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα αποσταλούν κλήσεις σε ακόμα 100 κατοίκους για πράξεις κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα.


από το «Το Ποντίκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου