Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Η ζωή ξαναρχίζει για μας, πιο χαρούμενη τώρα...


της Ιωάννας Κολοβού

Μίλησα με πολλούς συναδέλφους από την ώρα που τέλειωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη Δ.Ε.Θ. Η απορία των περισσοτέρων ήταν …υπαρξιακή: «μήπως ζούμε σ άλλη χώρα και δεν το γνωρίζουμε;» όπως λέει κι ένα τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο πρωθυπουργός σε μια άνευ προηγουμένου αλαζονική ομιλία όπου σε κάθε πρόταση προέτασσε ή υπαινισσόταν το «εγώ», ούτε λίγο ούτε πολύ μας περιέγραψε μια χώρα στην οποία είναι ευτυχία να ζει κανείς… θα πρέπει να έκανε πολλές πρόβες προκειμένου να αποκτήσει αυτή τη σταθερή διανθισμένη με νότες παράλογης αισιοδοξίας φωνή!! Χρύσανθε Λαζαρίδη έκανες καλή δουλειά, μπράβο, μπράβο, ήσουν και συμφοιτητής μου! Καλά, εκείνη η εξωπραγματική φράση «βάλαμε φρένο στην ανεργία» δεν βρέθηκε κανείς να τη διαγράψει από την ομιλία; Η ανεργία σαρώνει στη νεαρή αλλά και στη μέση ηλικία, υπολογίζεται (επίσημα) σε 1,5 εκατομμύρια ψυχές κι εσείς κύριε πρωθυπουργέ τολμάτε και μιλάτε για φρένο; Από σεβασμό και μόνο στα εκατομμύρια των ανέργων θα έπρεπε να την είχατε απαλείψει.
Ψέματα, ψέματα, ψέματα… Ξεκινώντας από το μεγαλύτερο το πρωτογενές πλεόνασμα! Θα βρεθεί Έλληνας να το πιστέψει αυτό; Και δεν σε σώζει αυτή η κατ επανάληψη αναφορά στη θεωρία των δύο άκρων για κοιτάξτε ο πρωθυπουργός, ο άνθρωπος που βρίσκεται στη μέση και …ενώνει τους Έλληνες. μακριά από τα δύο άκρα, τη στιγμή που η Κερκόπορτα είναι ανοιχτή και μπαίνει από την (άκρα) Δεξιά κάθε καρυδιάς καρύδι.
Κουβέντα για το νοσοκομεία που κλείνουν, κουβέντα για την Παιδεία που βρίσκεται στο ναδίρ, μπερδεμένη σαν το Γόρδιο Δεσμό η …κουβέντα για το Δημόσιο χρέος.

«Σε λίγο θα μπορούμε να πούμε, τέλος και στην εποχή των μνημονίων!» τόνισε με καμάρι! Δεν ξέρω γιατί αυτό μου θύμισε κάτι σε Μουσολίνι, κάτι σε Παπαδόπουλο! Ave Σαμαρά οι αλυσοδεμένοι μελλοθάνατοι, σε χαιρετούν! «Στο εξής η Ελλάδα θα στέκεται με αξιοπρέπεια στα πόδια της, θα ορίζει την τύχη της και θα αποδεικνύει κάθε μέρα την αξιοπιστία της, αλλά και την ευθύνη που έχει απέναντι στο λαό της». Και κατέληξε: «Τρία είναι τα μυστικά της επιτυχίας. Τολμάμε για τη Νέα Ελλάδα. Πιστεύουμε στον Έλληνα. Και ενώνουμε τους Έλληνες!» Αναρωτιέμαι αν θεωρεί ότι υπάρχει κι ένας Έλληνας έστω που τα πιστεύει αυτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου