Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Βαρουφάκης: Πάμε για τρίτο μνημόνιο

Βαρουφάκης: Πάμε για τρίτο μνημόνιο
«Πάμε για ένα τρίτο μνημόνιο» ανέφερε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου στον Real Fm ο Γιάννης Βαρουφάκης, εκτιμώντας ότι έρχονται νέες περικοπές και νέα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ εντός του 2013, αρχές του 2014.

«Τα μνημόνια δεν τελειώνουν την άνοιξη του 2014. Αυτό που τελειώνει είναι το μνημόνιο 2. Πάμε για ένα τρίτο μνημόνιο και αν ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι θα του δοθεί το τρίτο μνημόνιο, χωρίς νέους μνημονιακούς όρους, χωρίς τροϊκανές επισκέψεις, χωρίς νέα μέτρα, νομίζω ότι έχει πάρει άδεια από τον εαυτό του και την πραγματικότητα», τόνισε ο οικονομολόγος και πρόσθεσε:
«Το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, αλλά τι μορφή θα πάρει».
Σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στη ΔΕΘ, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «δεν καταλαβαίνω γιατί ο κ. Σαμαράς λέει πράγματα που γνωρίζει ότι δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος- ακόμα και μέσα στην κυβέρνησή του- που να μπορεί να πιστέψει».
«Το ζητούμενο είναι να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία και να αρχίσει μία διαδικασία όπου να ελαχιστοποιούνται τα ανθρώπινα θύματα. Ας υποσχεθεί αυτό ο κ. Σαμαράς. Αλλά ούτε αυτό μπορεί να υποσχεθεί, γιατί βρίσκεται σε μία σκοτοδίνη και έχει αποδεχθεί ένα πρόγραμμα δημοσιονομικό», υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, «αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να πούμε την αλήθεια, ότι το πρόγραμμα δεν θα βγει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου