Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Αναμένω διάψευση και από τον Άσμουσεν!!!

Διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Die Zeit” για το παρασκήνιο στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ασμουσεν.

δημοσίευμα της εφημερίδας Die Zeit που αναφέρεται – στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος στο πρόσωπο του κ. J. Asmussen - στο δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας μας, κατά την πρόσφατη (22.8.2013) συνάντησή μας, στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, είναι απολύτως ανακριβές.

Αναμένω την επίσημη διάψευση του δημοσιεύματος από πλευράς του ιδίου του κ. Asmussen και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω», τονίζει ο κ. Βενιζέλος.

Το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στο γεύμα που παρέθεσαν στον Άσμουσεν μέσα στο Μαξίμου, όταν επισκέφτηκε τη χώρα μας στις 22 Αυγούστου.
Διαβάστε λοιπόν τι ακριβώς αναφέρει η Die Zeit για την επίσκεψη του Άσμουσεν στο Μαξίμου και τη συνάντηση του με τον Ε. Βενιζέλο.
''Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα, ο Άσμουσεν συνάντησε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Συνομίλησαν για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, αλλά ο Άσμουσεν σχεδόν έπεσε από την καρέκλα του, επειδή ζαλίστηκε: άκουσε τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης να τον ρωτά εάν μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς, ώστε η διαφορά με τους στόχους να είναι μικρότερη ή να μηδενιστεί. “Reorganise the figures”, είπε. Για τον Άσμουσεν, αυτά τα λόγια είναι χαρακτηριστικό της ‘παλιάς Ελλάδας’. Ξεπερασμένες, μη αποδοτικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν βρίσκουν πια κατανόηση».

Σύμφωνα με τον Capital που αναδημοσιεύει το ρεπορτάζ ''ο Αντ. Σαμαράς «εξαφανίστηκε» στα ενδότερα του Μαξίμου μετά τη συνάντηση με το στέλεχος της ΕΚΤ''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου