Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαμπινιώτης Vs Ρεπούση

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σχολίασε τις επίμαχες τοποθετήσεις της Μαρίας Ρεπούση σχετικά με τα Αρχαία Ελληνικά ο διακεκριμένος γλωσσολόγος καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο οποίος μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 επιτέθηκε κατά της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ, χαρακτήρισε αντιεπιστημονικές τις απόψεις της και τόνισε: «Δεν πρέπει γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων».


Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε συγκεκριμένα: «Μήπως δίνεται υπερβολική έμφαση στην άποψη ενός προσώπου, που δικαιούται να την εκφράσει; Από τη στιγμή, όμως, που θα πει ότι η γλώσσα μας είναι νεκρή, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, με την επιστήμη και την αλήθεια. Λέει άλλα αντ’ άλλων. Και θέλει προσοχή. Ίσως θα έπρεπε να μην προβάλλουμε πολύ τέτοιες απόψεις ξεπερασμένες, παλιομοδίτικες και χωρίς καμία επιστημονική βάση».

«Αυτά είναι ανεπιστημονικά και εκτός κάθε συζήτησης. Δεν πρέπει, λοιπόν, να δίνουμε έμφαση και να γινόμαστε συνομιλητές φληναφημάτων. Θα σεβόμουν μια κριτική "θέλω λιγότερες ώρες Αρχαία και περισσότερες Ιστορία". Είναι άλλο, όμως, να λες τη γλώσσα σου νεκρή» πρόσθεσε ο κ. Μπαμπινιώτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου