Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Θάνατοι μεταναστών από ''αμέλια'' στα κέντρα κράτησης... ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!

asimbibastos news
To οικογενειακό δράμα πίσω από τον τραγικό θάνατο του μετανάστη

To οικογενειακό δράμα πίσω από τον τραγικό θάνατο του μετανάστη

Ο Ραχίλ Ζία, 25 ετών, μοναχοπαίδι της οικογένειας Ομάρ Χαγιάτ από το Mάντι Μπαχαβαλντίν του Πακιστάν, σκοτώθηκε μετά από πτώση στον ύπνο από το κρεβάτι του μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Ξάνθης. Η οικογένεια του δεν πρόλαβε να θρηνήσει τον αδελφό του Καμάρ Ζία, 35 ετών, που έχασε τη ζωή του πριν από ενάμισι μήνα.

Σχόλιο: Φυλακές για μη εγκληματίες... Φυλακίζεις ανθρώπους λες και είναι αδέσποτα... Επεκτείνεις αυθαίρετα τον χρόνο κράτησής τους περιμένοντας τι άραγε; Να  ετοιμαστούν οι Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες (Βιομηχανικές και Αγροτικές) και να τους πετάξεις να δουλεύουν εκεί μέσα χωρίς ίχνος ανθρώπινου δικαιώματος , χωρίς να ισχύει το εργατικό δίκαιο για ένα κομμάτι ψωμί και αν;  Και εσένα Έλληνα δεν σε νοιάζει ε; Μετανάστης είναι, παράνομος είναι τι να κάνουμε... Και αν δουλεύει αυτός ρε Έλληνα για τις πολυεθνικές για ένα κομμάτι ψωμί στην κυριολεξία (!) εσένα τι να σε κάνει η βιομηχανία; Γιατί να σε πληρώνει αφού τον άλλο στην Ε.Ο.Ζ. τον έχει τζάμπα!   Θα 'σαι ακριβός Έλληνα! Τα 450 ευρώ σου θα κοστίζουν! Και τότε θα' σαι εσύ και το παιδί σου που θα παρακαλάς έξω από την Ε.Ο.Ζ. να δουλέψεις για ένα κομμάτι ψωμί!!! Ψηφισμένα είναι φίλε μου! Όλα έτοιμα είναι! Και κάτσε εσύ με την μια ή την άλλη μεριά να κάνεις αντιφασιστικά ή να σπας πάγκους... Τίποτα από  τα δύο δεν αλλάζει την μοίρα που σου ετοίμασαν! Απλά εκτονώνουν την οργή σου!!! 
Αν αντί για αντιφα διαμαρτυρίες κάνουμε αντιπολεμικές και αντιιμπεριαλιστικές και ενάντια στην εκμετάλλευση των χωρών τους από τα ευρωπαϊκά κράτη και τις ευρωπαϊκές πολυεθνικές τότε θα  λυθεί το πρόβλημα ... ή θα' ναι  μια αρχή! Τώρα απλά ζητάμε παρηγοριά στο άρρωστο (=ξεριζωμένο βασανισμένο άνθρωπο), την ώρα που εκλέγουμε και επιτρέπουμε πολιτικές που οδηγούν στον ξεριζωμό τους! Ή τον φυλακίζουμε κάνοντάς τον όργανο εκμηδένισης μισθών στα χέρια τον πολυεθνικών εις βάρος μας!
Και μην μένεις στην διαδήλωση!!! 
Μποϊκοτάζ στα προϊόντα που παράγονται σε αυτές τις χώρες με παράλληλη ενημέρωση του γιατί το κάνεις! Να καταλάβουν οι πολυεθνικές την αντίδρασή μας στην τσέπη τους και να αποχωρίσουν από εκεί μπας και καταφέρουν οι άνθρωποι να ξανασταθούν στα πόδια τους!

Ενημερώσου! Οργανώσου! Αντέδρασε! 
Αν δεν το κάνεις για εσένα κάνε το για το παιδί σου!!! 
Σκέψου το παιδί σου!!!


Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει:

«Η ανθρώπινη ζωή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Δένδια αξίζει λιγότερο από έναν ασφαλή χώρο ύπνου, από έναν ιμάντα συγκράτησης του σώματος κατά την διάρκεια του ύπνου, όπως αυτούς που υπάρχουν σε κουκέτες στα τρένα για παράδειγμα.

Δεν είναι δυνατόν η ποινικοποίηση της προσφυγιάς να φτάνει σε φυλακίσεις μακρόχρονες σε συνθήκες όπου η ζωή των ανθρώπων κινδυνεύει. Δεν είναι άλλωστε ο πρώτος νεκρός φυλακισμένος των ρατσιστικών επιχειρήσεων σκούπας. Στα κρατητήρια του Ελληνικού ο Μάμπερ Χάν, Πακιστανός μετανάστης και στη Κόρινθο ο Μοχαμάντ Χασάν, Αφγανός πρόσφυγας. Έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν είχαν έγκαιρη ιατρική περίθαλψη.

Οι πνιγμοί εκατοντάδων μεταναστών στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα είναι το τίμημα που πληρώνουν οι κατατρεγμένοι πρόσφυγες στο βωμό της ρατσιστικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση με την FRONTEX, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης φροντίζει να κάνει κόλαση την ζωή όσων περνάνε τα σύνορα.

Οι διαμαρτυρίες των μεταναστών μέσα στα κολαστήρια με τις μαζικές απεργίες πείνας και την έκρηξη οργής στην Αμυγδαλέζα τον Αύγουστο χρειάζεται να συναντήσουν την ολόπλευρη συμπαράσταση και την στήριξη των συνδικάτων, των δημοτικών συμβουλίων, των φοιτητικών συλλόγων, των κινήσεων αλληλεγγύης.

Είναι ώρα να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να κλείσουν εδώ και τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν έγγραφα οι πρόσφυγες και να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες. Στη Θράκη και παντού θέλουμε να κλείσουν τα κολαστήρια και να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια.

Είναι αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση χρειάζεται να φροντίσει για την αποστολή της σωρού του νεκρού στο Πακιστάν με δικιά της ευθύνη και δαπάνη και επίσης οφείλει να αποζημιώσει ηθικά και υλικά την οικογένεια του Ραχίλ Ζία».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου