Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Ανοιχτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ

Ανοιχτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ
Από την Κυριακή 3 Νοεμβρίου θα είναι ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο εφαρμογής των νέων θεσμοθετημένων πλέον δεδομένων περί ελεύθερης λειτουργίας της αγοράς που το υπουργείο Ανάπτυξης παρουσίασε το καλοκαίρι.

Το καταναλωτικό κοινό θα είναι αυτό που θα κρίνει κατά πόσο η λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων τις Κυριακές βοηθάει την αγορά. Όμως δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ποιο θα είναι το ωράριο ενώ παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν πως τα καταστήματα -λογικά- θα ανοίξουν από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ, καθώς η έναρξη μετά την κυριακάτικη λειτουργία αφορά στα μαγαζιά μικρών τετραγωνικών και όχι επώνυμων αλυσίδων και εμπίπτει στις ρυθμίσεις για τις 52 Κυριακές κι όχι τις επτά.
ΠΗΓΗ

Σχόλιο: Την ημέρα που ψηφιζόταν το αντίστοιχο νομοσχέδιο υπήρχε κάλεσμα από τα σωματεία των εργαζομένων, από τον ΓΣΕΒΕΕ και από το ΠΑΜΕ. Από την ΓΣΕΒΕΕ ήταν λιγότεροι από 10 άτομα, το Πάμε ήταν λιγότεροι από 1000 που κάναν μια παρέλαση γύρω από την πλατεία χωρίς να σταθούν λεπτό και έφυγαν ώρες πριν την ψήφιση... Και τέλος ήμασταν και τέσσερις  ανεξάρτητοι (2 εργαζόμενοι-2 άνεργοι) που μείναμε  απ'έξω έως και την ψήφιση...  
Φώναξε, γκρίνιαξε, βρίσε, κάνε ό,τι θες! Δεν έχει καμία σημασία... Είσαι άξιος της μοίρας σου!!! Θα δουλεύεις 7 μέρες την εβδομάδα 20 ώρες την μέρα απλήρωτος και θα λες και ευχαριστώ! Γιατί;;;  Γιατί ποτέ δεν διεκδίκησες κάτι περισσότερο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου