Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το ΚΚΕ διαφωνεί με τη φυλάκιση όσων παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ

asimbibastos news

«Αν ο ΟΗΕ αποφασίσει διχοτόμηση της Κύπρου εμείς πρέπει να την στηρίξουμε για να μη φυλακιστούμε;», διερωτήθηκε ο Θανάσης Παφίλης


Διαφωνίες και έντονο προβληματισμό εκφράζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων, η οποία προβλέπει φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών σε όσους παραβιάζουν αποφάσεις του ΟΗΕ κατά κρατών ή οργανισμών.

Το θέμα ανέδειξε ο κ. Θανάσης Παφίλης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «με τις διαφωνίες που είχαμε εκφράσει για την επέμβαση στην Γιουγκοσλαβία θα έπρεπε όλοι να είμαστε φυλακισμένοι» ενώ έθεσε και το ερώτημα «αν ο ΟΗΕ αποφασίσει διχοτόμηση της Κύπρου εμείς πρέπει να την στηρίξουμε για να μη φυλακιστούμε;».

Επιπροσθέτως, ο κ. Γιάννης Γκιόκας (ΚΚΕ) ανέφερε «Δεν είχαμε σκοπό να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο, παρών θα ψηφίζαμε» και υποστήριξε ότι η τροπολογία προβλέπει φυλάκιση ανθρώπων που μαζεύουν χρήματα υπέρ οργανώσεων στην Παλαιστίνη μόνο και μόνο επειδή αυτές θεωρούνται τρομοκρατικές από τη διεθνή κοινότητα.

Προβληματισμό και εκτενή συζήτηση ζήτησε και ο κ. Θοδωρής Δρίτσας λέγοντας ότι δεν μπορεί να ποινικοποιούνται πολιτικές διαφωνίες και δράσεις για αποφάσεις του συμβουλίου του ΟΗΕ ενώ ειδική συνεδρίαση για το θέμα ζήτησε η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη εκ μέρους του ΠΣΟΚ και ο Νότης Μαριάς από τους ΑΝ.ΕΛΛ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου