Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις!

asimbibastos news
Τέλος στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις!

Παρέμβαση σχετικά με τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ετοιμάζεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση.

Η ρύθμιση αφορά τις ηλικίες κάτω των 65 ετών και ειδικότερα:

- Σε μητέρες ανηλίκων τέκνων εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα οι οποίες συνταξιοδοτούνται σήμερα με μειωμένη σύνταξη στα 55 και πλήρη σύνταξη στα 60 έτη, εφόσον είχαν συμπληρώσει 5.500 ημέρες εργασίας μέχρι τις τις 31.12.2012.

- Σε μητέρες ανηλίκων τέκνων εργαζόμενες στον δημόσιο τομέα οι οποίες διορίστηκαν στο Δημόσιο στο διάστημα 1983 - 1992 και βγαίνουν σε πλήρη σύνταξη σε ηλικία 50 ετών, με ανήλικο παιδί, εφόσον έχουν συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης έως το 2010. Όσες ασφαλίστηκαν πριν από το 1983, συνταξιοδοτούνται στα 50, με διατάξεις ανηλίκων τέκνων εφόσον στα 17,5 έτη της υπηρεσίας τους είχαν και ανήλικο παιδί, ενώ έχουν και τη δυνατότητα να αποχωρήσουν χωρίς όρια ηλικίας, με 24,5 έτη συνολικής υπηρεσίας στο Δημόσιο, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις. Αν δεν συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις, τότε απαιτούνται 25 έτη ασφάλισης για σύνταξη με ανήλικο παιδί το 2011 και το 2012, σε ηλικίες 52 και 55 ετών.

- Σε εργαζόμενους σε βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που σήμερα θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης πριν τα 60 έτη εφόσον έχουν 10.500 ημέρες ασφάλισης, εκ των οποίων οι 7.500 στο καθεστώς των βαρέων.

- Σε ασφαλισμένους που ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά στο Δημόσιο και στα ειδικά ταμεία μέχρι το τέλος του 1982, οι οποίοι αποχωρούν με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Σημειώνεται πως οι ασφαλισμένοι από το 1983 έως και το 1992 που θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010 βγαίνουν σήμερα στη σύνταξη στα 58. Για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα το 2011 απαιτούνται 36 έτη και για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα το 2012 τα 37 έτη.

- Σε ασφαλισμένους που ασφαλίστηκαν στο ΙΚΑ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992. Σήμερα οι εν λόγω ασφαλισμένοι συνταξιοδοτούνται με τη συμπλήρωση 35ετίας στα 58 έτη υπό την προϋπόθεση ότι θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010. Για όσους θεμελίωσαν το 2011 απαιτούνται 36 έτη, ενώ όσοι θεμελίωσαν δικαίωμα το 2012 βγαίνουν σε σύνταξη στο 59ο έτος με την προϋπόθεση ότι έχουν 37 έτη ασφάλισης.
ΣΧΟΛΙΟ:
''Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ.
ΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ,ΑΓΡΟΤΕΣ,ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΕΡΓΑΤΕΣ,ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ,ΑΣΤΕΓΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ.
ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ?
1.ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
2.ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
3.ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ(Π.Χ ΠΥΡΗΝΑΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ)
ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ,ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ,ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟ.
ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
1.Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
2.Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
3.Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ
ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΝΑ ΘΡΕΨΕΙ ΤΟ ΛΑΟ,ΤΡΙΣ ΕΚΑΤ. ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ,ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ.
ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΝΑ ΦΑΜΕ.
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΗΤΕ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ MAIL ΣΤΟ epi.no.attikis@gmail.com ΚΑΛΑ ΤΑ LIKE ΑΛΛΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΕΞΩ...ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ LIKE ΑΛΛΑ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΗΚΩΘΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ Η ΤΩΡΑ Η ΠΟΤΕ.!
epi.no.attikis@gmail.com''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου