Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Πελεγρίνης: «Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν»

asimbibastos news


Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών σχολίασε το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης σε βάρος των πρυτανικών Αρχών.

Σε σύντομη παρέμβασή του, στο καλωσόρισμα των πρωτοετών σήμερα στα Προπύλαια ,  ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θεοδόσης Πελεγρίνης, καλωσόρισε τους νέους φοιτητές στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους διαβεβαίωσε ότι το εξάμηνο δεν χάθηκε.
«Δεν είναι, όμως, αυτό που μας ενδιαφέρει. Αυτό που θέλουμε είναι να είστε εδώ και το επόμενο εξάμηνο» πρόσθεσε, τονίζοντας πως «ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό σας».
Νωρίτερα, μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Πελεγρίνης σχολίασε επικριτικά την πληροφορία περί κίνησης της διαδικασίας του αυτόφωρου σε βάρος των διευθυντών των υπηρεσιών ανθρωπίνου δυναμικού των οκτώ πανεπιστημίων, υπάλληλοι των οποίων τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Σχολίασε επίσης το ενδεχόμενο άσκησης δίωξης σε βάρος των πρυτανικών Αρχών για παράβαση καθήκοντος επειδή δεν λειτούργησαν τα πανεπιστήμια με προσωπικό ασφαλείας αυτές τις πέντε εβδομάδες που απεργούν οι διοικητικοί τους υπάλληλοι.
«Δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα, ας έλθουν να με συλλάβουν» τόνισε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής από τα ιδρύματα των καταλόγων με τους συνολικά 4.574 διοικητικούς υπαλλήλους για να γίνει η «ονομαστικοποίηση» των 1.349 θέσεων με βάση τα κριτήρια του ΑΣΕΠ. Ετσι, αναμένεται να αναλάβουν έργο οι εισαγγελείς για να βρεθούν τα στοιχεία, καθώς υπάρχει αναφορά του υπ. Παιδείας προς τον Α.Π. και τους αρμόδιους κατά τόπους εισαγγελείς, στην οποία τονίζεται ότι με τη στάση των ΑΕΙ τίθεται σε κίνδυνο η εκπλήρωση εθνικών συμβατικών υποχρεώσεων.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα μεταβούν στα οκτώ πανεπιστήμια (Παν. Αθηνών, ΑΠΘ, Πατρών, Ιωαννίνων, Κρήτης, Θεσσαλίας, Οικονομικό Αθηνών και ΕΜΠ) για να πάρουν τη λίστα. Εάν οι αρμόδιοι διευθυντές Διοικητικού Προσωπικού των οκτώ ΑΕΙ αρνηθούν να παραδώσουν τη λίστα υπέχουν ποινικές ευθύνες. Επίσης, ποινικές ευθύνες εγείρονται και κατά των πρυτάνεων που δεν μερίμνησαν να λήξουν τυχόν καταχρηστικές καταλήψεις και απεργίες των διοικητικών.
Από την άλλη, το λειτουργικό «λουκέτο», όχι μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες, αλλά και στο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο, προκαλεί αντιδράσεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας σε κάθε ΑΕΙ, που θίγονται από τη στάση μερίδας διοικητικών υπαλλήλων. Ενδεικτικά, το Παν. Αθηνών είναι το μόνο -εκ των 8- ΑΕΙ που δεν έχει ακόμη στείλει στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα στοιχεία των περίπου 150 πανεπιστημιακών που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης στις 31 Αυγούστου, με αποτέλεσμα αυτοί οι άνθρωποι να είναι μετέωροι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου