Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Έκλεισε το εργοστάσιο της Peugeot/Citroen, στο δρόμο 3.000 άνθρωποι!

asimbibastos news
Έκλεισε το εργοστάσιο της Peugeot/Citroen, στο δρόμο 3.000 άνθρωποι!

Έπειτα από 40 χρόνια λειτουργίας, το εργοστάσιο του ομίλου PSA Peugeot-Citroen στο Aulnay της Γαλλίας, έκλεισε οριστικά τις πύλες τους πριν από λίγες μέρες, με τους 3.000 υπαλλήλους να μένουν χωρίς δουλειά. 



Έντονες οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων
Αυτή είναι η πρώτη μονάδα κατασκευής αυτοκίνητων, που κλείνει στη Γαλλία τα τελευταία 20 χρόνια και δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Ο όμιλος PSA, ανακοίνωσε ότι τα επόμενα δύο χρόνια αναμένεται να κλείσουν και άλλα εργοστάσια και θα απολυθούν συνολικά 11.200 εργαζόμενοι.
Στις εγκαταστάσεις του Aulnay, γινόταν η συναρμολόγηση των μοντέλων της Peugeot και της Citroen και συνολικά παράχθηκαν 8.568.391 αυτοκίνητα. Το τελευταίο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, ήταν ένα C3.


Άνεργοι έμειναν 3.000 άνθρωποι
Να σημειώσουμε εδώ, ότι τα περισσότερα εργοστάσια στην Ευρώπη, λειτουργούν στο 80% των δυνατοτήτων τους, περίπου προκειμένου να είναι επικερδή και σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν κάνει περικοπές. Αν λειτουργούσαν μόνο οι απαραίτητες μονάδες που απαιτούνται σύμφωνα με την υπάρχουσα ζήτηση, τότε θα έπρεπε να βάλουν λουκέτο τουλάχιστον αλλά 18 εργοστάσια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου