Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αυτή την Κυριακή το εργασιακό ρολόι γυρίζει 100 χρόνια πίσω!

asimbibastos news
Πανελλαδική απεργία 24 ωρών στον κλάδο του εμπορίου, εκφράζοντας την αντίδρασή της στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) για την προσεχή Κυριακή, 3 Νοεμβρίου.
Η ΟΙΥΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση σε Σύνταγμα - Ερμού στις 10.30 πμ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι η πρώτη φορά, μετά το 1908, που καθιερώθηκε στην Ελλάδα η Κυριακή - αργία, όπου τα εμπορικά καταστήματα σε όλη τη χώρα μπορούν να λειτουργήσουν.
«Αυτό είναι το αποτέλεσμα του αντεργατικού μνημονιακού νόμου (Ν. 4177/13), που πέρασε μέσα στο καλοκαίρι η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και με τον οποίο γενικεύεται και καθιερώνεται η λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον για επτά Κυριακές το χρόνο, ενώ με αποφάσεις των Αντιπεριφερειαρχών δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας τους και τις 52 Κυριακές του έτους. Αφού, η Τρόικα και οι συνεχείς μνημονιακές κυβερνήσεις - υπηρέτες των δανειστών, νέκρωσαν την οικονομία και κατάργησαν όλα μας τα δικαιώματα, έρχονται τώρα να καταργήσουν την Κυριακή - αργία, γυρίζοντας γυρνάει» αναφέρει η ΟΙΥΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου