Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο στις 22 Νοεμβρίου

Συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά στο Βερολίνο στις 22 Νοεμβρίου

Στο Βερολίνο μεταβαίνει στις 22 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός προκειμένου να έχει μία ακόμα συνάντηση με την Kαγκελάριο Μέρκελ. Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη με δεδομένη την εκκρεμότητα στην αξιολόγηση της τρόικας για τη δόση του 1 δισ. ευρώ, αλλά και των πιέσεων που ασκεί το Eurogroup στην Αθήνα να κλείσει όλα τα προαπαιτούμεν. Στη σκιά των εξελίξεων στο Eurogroup, όπου ουσιαστικά οι χώρες-μέλη του κοινού νομίσματος έριξαν το μπαλάκι στην ελληνική πλευρά, πραγματοποιείται την Κυριακή η νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα.Στόχος είναι να κλείσουν εσπευσμένα όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ανοιχτά θέματα, με πρώτο το δημοσιονομικό κενό και τον προϋπολογισμό του 2014, την τελική συμφωνία για την τύχη των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, τα διαρθρωτικά ζητήματα της απελευθέρωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που μετατίθεται από χρόνο σε χρόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία, ο Πρωθυπουργός έχει προσκληθεί σε γεύμα εργασίας από την Καγκελάριο, στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν κυρίως η ευρωπαϊκή πολιτική, διμερή θέματα, καθώς και η κατάσταση στην Ελλάδα.
Μετά το γεύμα εργασίας θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι αφορμή της επίσκεψης του κ. Σαμαρά στο Βερολίνο αποτελεί η συμμετοχή και ομιλία του στο οικονομικό συνέδριο της εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung».



πηγή : Τα νεα.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου