Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Έξι νεκροί διαδηλωτές και 450 συλλήψεις στο Μπανγκλαντές!

Έξι νεκροί στο Μπανγκλαντές
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε επεισόδια στο Μπανγκλαντές, κυρίως κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών που εξέφραζαν την οργή τους για τους όρους υπό τους οποίους πρόκειται να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές την 5η Ιανουαρίου 2014, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Χθες, οχτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους κατά την απεργία, στην οποία κάλεσε το Εθνικιστικό Κόμμα του Μπανγκλαντές, το οποίο ηγείται του συνασπισμού της αντιπολίτευσης της πρώην πρωθυπουργού Χαλέντα Ζία, αφού η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα να οριστεί ουδέτερη υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα επιβλέψει την εκλογική διαδικασία.
Την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ πρότεινε το σχηματισμό προσωρινής κυβέρνησης, στην οποία θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα κατά τη διάρκεια των εκλογών, αλλά η Ζία αρνήθηκε να λάβει μέρος και κάλεσε σε απεργία.
Η αντιπολίτευση λέει ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως αύριο.
«Είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλλουμε την απεργία για περισσότερες από 12 ώρες για να διαμαρτυρηθούμε για τη δολοφονία των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης» δήλωσε ο Ρουχούλ Καμπίρ Ρίζβι, εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης.
Περισσότεροι από 450 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της απεργίας, είπε ο Ρίζβι.
Οι διαδηλωτές προέβησαν σε βανδαλισμούς σε βαγόνια τρένων και εμπόδισαν την κυκλοφορία υπεραστικών λεωφορείων.
Οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί το 2008 - σχεδόν δύο χρόνια αφότου μια κυβέρνηση με τη στήριξη του στρατού κατέλαβε την εξουσία - και σε εκείνες η Λαϊκή Ένωση της Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ είχε καταγάγει σαρωτική νίκη, επιτυγχάνοντας ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου