Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ ρίχνει στο ψαχνό!

asimbibastos news18 Σεπτεμβρίου 2013. Λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι ογκώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη μνήμη του. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, μετά από αστυνομική επιχείρηση, εκτυλίχθηκαν επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό 31 διαδηλωτών οι οποίοι διακομίστηκαν εσπευσμένα στο «Τζάνειο».

Ανάμεσα τους και ο Γαβριήλ Α., ο οποίος δέχτηκε χτύπημα με δακρυγόνο αστυνομικού και υποβλήθηκε εκτάκτως σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Τελικά έχασε ολοκληρωτικά την όραση του ενός ματιού.

20 Νοεμβρίου 2013. Η υπόθεση της εγκληματικής αυτής επίθεσης εναντίον του παραμένει ανεξιχνίαστη, καθώς οι υπαίτιοι δεν έχουν ακόμη λογοδοτήσει για τις πράξεις τους. Η ΕΔΕ βρίσκεται σε… εξέλιξη. Οι έρευνες στο σκοτάδι...

Πρόκειται για ένα τρανό παράδειγμα υπέρμετρης αστυνομικής βίας που λύγισε ακόμη και τους γιατρούς του Τζανείου που κλήθηκαν να περιθάλψουν τον άτυχο νεαρό.

Ευθεία βολή από τα 30 μέτρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γύρω στις 19.00 το απόγευμα της 18ης Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η πορεία για τον Παύλο.

Επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, άνευ λόγου και αιτίας, εμφανίστηκαν στην πορεία και την «έσπασαν» σε δυο κομμάτια, εκσφενδονίζοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Αρχικά οι διαδηλωτές εξαγριώθηκαν με αυτό το περιστατικό και προσπάθησαν να κρατήσουν την γραμμή τους. Στη συνέχεια σημειώθηκαν απίστευτες βιαιότητες.

Εμφανίστηκαν επίσης οι άνδρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ και επιδόθηκαν σε «τυφλά χτυπήματα».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας άνδρας των ΜΑΤ σημάδεψε τον νεαρό και με ευθεία βολή του έριξε δακρυγόνο στο μάτι, με αποτέλεσμα να διαλυθεί ο βολβός.

Σύντροφοι του Γαβριήλ Α. τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και επί τέσσερις συνεχόμενες ώρες ο νεαρός βρισκόταν στο χειρουργείο με τους γιατρούς να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, με μηδαμινές πιθανότητες αποκατάστασης της βλάβης.

Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Ο Γαβριήλ έχασε ολοκληρωτικά την όρασή του, ωστόσο με μεγάλο ψυχικό σθένος κοινοποίησε μία επιστολή στην οποία δηλώνει έτοιμος να αγωνιστεί εκ νέου για όλα τα ιδανικά που πιστεύει.

Η επιστολή:

«Καλημέρα σας σύντροφοι και φίλοι, δεν μπορώ να γράψω πολλά γιατί δεν βλέπω καλά, μπερδεύω τα κουμπιά και το μυαλό μου ακόμα βρίσκεται σε μια σχετική σύγχυση. ‘Ήθελα απλά να σας χαιρετίσω και να σας πω ότι το ηθικό είναι ανεβασμένο και ας λένε οι γιατροί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά δω από το ένα μάτι. Περιμένω ακόμα ένα τελευταίο χειρουργείο για να σώσουμε άπλα το όργανο τον βολβό δηλαδή ώστε να μη χρειαστεί να το αφαιρέσουμε και αυτό . Δεν με τρομάζει τίποτα, δεν με ρίχνει τίποτα και περιμένω πως και πως να κατέβω πάλι μαζί σας στους δρόμους της φωτιάς.

Με τη πρώτη ευκαιρία θα γράψω ένα κείμενο για τα γεγονότα και τις κοινωνικοπολιτικές μου θέσεις (δεν τις έκρυψα ποτέ) απλά λίγη υπομονή γιατί για μένα πλέον η γραφή είναι (τουλάχιστον για τώρα) υπερπροσπάθεια από πολλές απόψεις. Την αλληλεγγύη μου στις καταλήψεις-αυτοοργανωμένους χώρους και εγχειρήματα, σε όλες τις αναρχικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, στους συλληφθέντες μας και σε όλους τους εξεγερμένους αυτής της χώρας.

Όταν έχουμε το κεφάλια μας ψηλά πάντα θα μας ρίχνουν μια σφαίρα, για να τα κατεβάζουμε, αν τα ξανασηκώσουμε έχουμε νικήσει!!! Γαβριήλ Α».

Παραθέτουμε επίσης το κείμενο του Παπαδόπουλου Παναγιώτη (Κάϊν) ο οποίος μέσα σε λίγες γραμμές περιγράφει τα συναισθήματά του για την υπόθεση.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΑΒΡΙΗΛ Α..

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΗΣ 18ης/9/2013 ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗ ΓΑΒΡΙΗΛ Α. ΑΠΟ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΟΠΛΟ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΒΟΛΗ.

Αλληλέγγυοι και φίλοι του Γαβριήλ απευθύνουν έκκληση ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα λόγω της δαπανηρής φαρμακευτικής αγωγής που ακολουθεί ο νεαρός. Παράλληλα θα διοργανωθεί θεατρική παράσταση στο Νέο Κόσμο ώστε τα έσοδα να διατεθούν για την κάλυψη των ιατρικών δαπανών.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ALPHA BANK :209-00-2340003387, ΓΑΒΡΙΗΛ Α.

ΚΟΥΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ-ΒΟΞ», ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΑΧΩΒΗΣ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

«...Το πρωί θα βρούμε κι άλλους. Θα έρχονται από τον ορίζοντα, τις πόλεις, την θάλασσα. Θα πλησιάσουμε. Θ΄αρχίσουμε πάλι. Να μια φωτεινή σκέψη! Οι άλλοι! Οι «σάν κι εμάς»...
Οδυσσέας Ιωάννου

Αλήθεια, πώς είναι η υπόλοιπη ζωή χωρίς μάτι, με τη μισή σου όραση βγαλμένη με Βία από μια Βία πού "καταδικάζει την βία απ΄όπου κι αν προέρχεται", χωρίς ποτέ όμως να καταδικάζει τη βασανιστικά ατέλειωτη βία την δική της, που με "σάλτο μορτάλε" ρίχνει την κοινωνία απ τούς ορόφους μιας ζωής στενής, ανυπόφορης και άσχημης;

Αλήθεια, πώς είναι να μην έχεις πλέον το ένα σου μάτι από το "κανονάκι" της σχολής Μελίστα και Κορκονέα (και βέβαια δεν είναι όλοι στην αστυνομία της ίδιας "σχολής" και φασίστες). Σε ευθεία βολή στοχευμένα πάνω στο πλήθος, το βράδυ στις 18/9/2013 πού διαδήλωνες στο Κερατσίνι για την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το μαχαίρι ενός σφαγέα της Μαύρης Αυγής; Πού βρίσκεις αντοχές τρέχοντας με αφόρητους πόνους στους διαδρόμους του “Τζανείου” με τo μάτι στa χέρια σου και γύρω σου άλλοι 31 τραυματίες με σπασμένα κεφάλια στα επείγοντα;

Αλήθεια πώς κρύβεται η Βία του "συνταγματικού τόξου", της "δημοκρατίας που δεν εκδικείται", η καρακοσμάρα και η ελαφρότητα των "προοδευτικών" γραφιάδων και του καλλιτεχνικού-διανοούμενου (;) καφενέ που σαπίζουν ρεμβάζοντας "ήρεμα κι απλά" πάνω από τα λουτρά της Κρατικής Βίας, βουβοί, ασάλευτοι και αμέτοχοι; Αλήθεια πώς λέγεται το γεμάτο υποκρισία δάκρυ συγκίνησης, επιλεκτική όραση και το ενδιαφέρον πού εξαντλείται στην ανθρώπινη (πράγματι) πάντα πλευρά τού υπαρκτού κινδύνου για την όραση στο δεξί μάτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ για την διάλυση του δεξιού ματιού ενός διαδηλωτή, οι κάμερες, τα μάτια και τα μολύβια κοιτάζουν βουβά προς τα κάτω, εδώ και σχεδόν ενάμιση μήνα;

Γαβριήλ Α., αναρχικός αγωνιστής για την κοινωνική απελευθέρωση από την φρίκη ενός Μέλλοντος-Φυλακής και Δουλείας όπου τα πάντα θα τα σκεπάζει η φοβέρα τού εκφασισμού και τού βιασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Από τις 18/9/2013, τυφλός στο δεξί του μάτι και ένα (ακόμη) πολιτικό έγκλημα χωρίς τιμωρία...

Κρατήστε στα ορθάνοιχτα μάτια σας, της δικής σας πραγματικής Δημοκρατίας και Ευαισθησίας, την εικόνα ενός ματιού πού χύνεται στην άσφαλτο από τα νόμιμα τάγματα εφόδου της ολιγαρχίας πού με τον παραλογισμό και την αλαζονεία της λειτουργεί ως προθάλαμος του ναζισμού, ενός νέου 1967 και μιας νέας αντικομμουνιστικής, σκοταδιστικής και μετεμφυλιακής εποχής Τεράτων πού αναζητεί "θεωρίες των άκρων" για να "ξεπλυθεί" στις οθόνες ως "εγγυήτρια δημοκρατίας, σταθερότητας και ομαλότητας".

Πού έχει ως σήμα και ταυτότητα κρότου λάμψης και δακρυγόνα σε ευθεία βολή αδειάζοντας την κοινωνία από δικαιώματα, εργασία, δημόσια υγεία, παιδεία, ευκαιρίες, όνειρα και πολιτισμό.

Πόση ακόμη νομιμοποίηση και θεσμοποίηση της Πολιτικής Βίας από το πλέον παρακμιακό, ψευτοπατριωτικό κυβερνητικό μόρφωμα (που έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο ποιότητας και ήθους της αστικής κοινοβουλευτικής πολιτικής τάξης, της μεταχουντικής Ελλάδας), μπορούν να αντέξουν τα μάτια όλων μας μπροστά στην παρέλαση τρομοκρατίας και βιολαγνείας του "Κράτους δικαίου";

Τα Βασανιστήρια και η φασιστικού τύπου μεταχείριση στο "τέμπλο δημοκρατίας" της Γενικής Ασφάλειας συλληφθέντων αντιφασιστών -αναρχικών. Η σωματική διαπόμπευση και προσβολή(και όχι μόνο) της Φαίης Μέγερ και του Δημοσθένη Παπαδάτου από την "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία. Ο ξυλοδαρμός των 4 συλληφθέντων για τη ληστεία στην Τράπεζα του Βελβεντού Κοζάνης. Του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά πού έδωσε μάχη για μέρες στην εντατική μετά τον ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ στις 11/5/2011. Η άγρια αστυνομική καταδίωξη και καταστολή στον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου στις 10/7/2013, της διαδήλωσης για τον απεργό πείνας Κ.Σακκά. Με κάταγμα κρανίου και θλάση εγκεφάλου από τα ΜΑΤ ο φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος στις 5/4/2012. Με ρήξη τυμπάνου στο δεξί αυτί η Μαρία Κασόλα από κρότου λάμψης στις 6/5/2010.Το ίδιο ο διαδηλωτής Παναγιώτης Σάμιος, ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε όλη την ακοή του στις 15/6/2011, ο Θοδωρής Παναγιωτίδης πάλι με προβλήματα ακοής από ρίψη κρότου λάμψης τον Φεβρουάριο τού 2009 σε διαδήλωση κατοίκων των Πατησίων έξω από το δημαρχείο Αθήνας και άλλοι πολλοί που πλήρωσαν με σημαντικές βλάβες της υγείας τους τη συμμετοχή τους σε λαϊκές κινητοποιήσεις.

Τώρα ο Γαβριήλ Α, σε χειρότερη θέση από τα άλλα θύματα της αστυνομικής κτηνωδίας, χωρίς το ένα του μάτι και μία υπόθεση που έπρεπε να είναι στην κορυφή της πολιτικής ανάδειξης και καταγγελίας να βρίσκεται προκλητικά έξω από την "ατζέντα της επικαιρότητας", στη σύμφωνη συνένοχη σιωπή που συνδέει Κατεχάκη, Μαξίμου, Ιπποκράτους και τηλεοπτική αγορά...

Μένει μόνο σε εμάς πού είμαστε έξω απ΄τόν κύκλο αυτής της σιωπής να στηρίξουμε τον Γαβριήλ Α, άλλους εκτός από εμάς ο αδερφός μας δεν έχει για να προβάλλουμε το θέμα του και να τον στηρίξουμε οικονομικά και ψυχολογικά!

Σύντροφε/σσα στην καθημερινή εξαθλίωση και καταπίεση, μπορεί να διαφωνείς μαζί μου σε όλα, μπορεί οι "μορφωμένοι δάσκαλοι" της εξουσίας να σε έχουν "διδάξει" πώς είμαι εγώ ο "εσωτερικός εχθρός" σου , ο "τρομοκράτης", ο "εμπρηστής τής Μαρφίν", ο "μπαχαλάκιας", το "άλλο άκρο". Μπορεί με τα λάθη μου, από πολιτικό ναρκισσισμό και εγωκεντρισμό να "βοήθησα" κι εγώ να είσαι απεναντί μου κι όχι δίπλα μου. Δεν γίνεται όμως το μάτι ενός ανθρώπου που χάθηκε από τέτοιας μορφής φασιστική βία να μην μας ενώνει, έστω αυτό.......

Αυτός ο αγώνας είναι για τα μάτια των δικών μας παιδιών, για να συνεχίσουν να είναι στη θέση τους κοιτάζοντας τον ουρανό και το φώς ενός καλύτερου κόσμου, εκεί όπου τα μάτια δεν θα κινδυνεύουν από τις βολές της εξουσιαστικής βαρβαρότητας και τού ολοκληρωτισμού τού Κέρδους. Τη Ζωή που δεν θα είναι μια "επιχείρηση σκούπα" για τη "σωτηρία" μιας απάνθρωπης και αντικοινωνικής οικονομικής αταξίας και ανομίας.

Ο Γαβριήλ Α, όλα αυτά τα χρόνια δραστηριοποιήθηκε στον δρόμο και έκανε πράξη κάθε στιγμή τις ιδέες του και την αγάπη του για τον άνθρωπο και την αξία της ζωής.

Νύχτα μέρα για τους πεινασμένους, τους άστεγους, τους πεσμένους, τους αποκλεισμένους, τους "αριθμούς" που καταρρέουν κάτω από τη Βία "της αναδιάρθρωσης της χώρας και των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να γίνουν", όσα θύματα και "παράπλευρες απώλειες" αφήσουν πίσω τους...

Ο Γαβριήλ Α, έχει ανάγκη την αλληλεγγύη μας, τώρα που οι γιατροί προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν "άν σώζεται" κι έχει μπροστά του να αντιμετωπίσει πολυδάπανη χειρουργική περιπέτεια, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλευτικά έξοδα....

Τα μάτια τα δικά μας καλούνται να δείξουν την αλληλεγγύη μας, στο ελάχιστο πού μπορούμε να κάνουμε...».

Παπαδόπουλος Παναγιώτης (Κάϊν), μεμονωμένο άτομο από το Αναρχικό Κίνημα

Η εφιαλτική νύχτα στο Τζάνειο

«Κάνουμε έκκληση να σταματήσει άμεσα η πολιτική όξυνση της κρατικής και παρακρατικής καταστολής για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στους γιατρούς που κλήθηκαν να περιθάλψουν τα θύματα της αστυνομικής βίας...


Για την περίπτωση του Γαβριήλ μίλησε στο zougla.gr η Αναστασία Σκαφίδα, ειδικευόμενη Νευρολογίας στο Τζάνειο Νοσοκομείο, η οποία ανήκε στην πενταμελή επιτροπή των γιατρών που περιέθαλψαν τους τραυματίες.

Η κα. Σκαφίδα περιγράφει στη «Ζούγκλα» την κατάσταση των 31 τραυματιών και αναφέρει ότι «όλοι έφεραν τραύματα στο κεφάλι από κλομπ, ενώ για τον Γαβριήλ από την αρχή δεν ήμασταν αισιόδοξοι για την όρασή του.

Το χτύπημα που δέχθηκε ήταν πολύ σοβαρό και όπως μας είπε ο ίδιος έγινε από ευθεία βολή 30 μέτρων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου