Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ Ομάδες κρούσης σε Μετρό και ΗΣΑΠ!

asimbibastos news


Κυνηγάν και κόβουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ πρόστιμα σε πολίτες!!!
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΛΕΝΚΤΕΣ δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο γιατί... ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟ 50% ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ!
Καταγγελίες πολιτών ότι τους πάνε σηκωτούς στα ΑΤΜ να κάνουν αναλήψεις για να πληρώσουν επιτόπου!!! Το επιβεβαιώνουν οι εργαζόμενοι!
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ!!!
ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΣΑΣ!!! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ!!!
Διαβάζουμε:
Με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου χρήσης πλαστών εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας «Σώματος Ασφαλείας Μεταφορών».

Οι «ράμπο» του Υπουργείου Μεταφορών θα έχουν ως αρμοδιότητες, εκτός από την πάταξη του φαινομένου των πλαστών εισιτηρίων, τη φύλαξη των αμαξοστοιχιών σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και την αποφυγή μικροκλοπών.

Ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου γίνεται με αφορμή την εξάρθρωση της πολυμελούς σπείρας που διοχέτευε στην αγορά πλαστά εισιτήρια.

Οι «φρουροί των αμαξοστοιχιών» θα προσληφθούν μέσω εταιρειών σεκιούριτι.

Το κύκλωμα των πλαστών εισιτηρίων και το κόστος στο Δημόσιο
Τα δύο φαινόμενα-μάστιγες που πλήττουν κατά πολύ τα έσοδα του Δημοσίου είναι αφενός η λαθρεπιβίβαση και αφετέρου η πώληση πλαστών διαβατηρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, επιτήδειοι λυμαίνονται τον δημόσιο πλούτο, τυπώνοντας πλαστά εισιτήρια, τα οποία στη συνέχεια πωλούν σε ιδιοκτήτες περιπτέρων, πετυχαίνοντας κέρδος 50% έναντι του 4% επί της τιμής πώλησης.

Τα διαφυγόντα κέρδη εκτιμώνται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την «Ε».

Μάλιστα, τα μέλη των εν λόγω εγκληματικών οργανώσεων φέρονται να δρουν άκρως «επαγγελματικά», δημιουργώντας ακόμη και τις ταινίες γνησιότητας που φέρουν πάνω τους τα εισιτήρια των μέσων μεταφοράς. Το «κόστος» από τις παράνομες δραστηριότητές τους στο Δημόσιο εκτιμάται στο 1 εκατ. ευρώ μηνιαίως!

Δράσεις για την καταπολέμηση των φαινομένων
Σε ομιλία που παραχώρησε στην Τεργέστη ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το υπουργείο προτίθεται να ενισχύσει τον ρόλο των εταιρειών σεκιούριτι, ενώ για τον ΟΑΣΑ τόνισε ότι θα προχωρήσει στη χρήση ανεξίτηλης μελάνης για την επικύρωση των εισιτηρίων. Παράλληλα, θα βελτιώσει το σύστημα ελέγχων στους επιβάτες με τη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων στους ελεγκτές και αυξάνοντας τον αριθμό τους.

Στις «Οδικές Συγκοινωνίες» (σ.σ.: η εταιρεία που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση λεωφορείων και τρόλεϊ) υπάρχουν μόλις 30 ελεγκτές, οι οποίοι συνεπικουρούνται από άλλους 200 εθελοντές.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, το έργο τους στις «Οδικές Συγκοινωνίες» είναι δυσκολότερο από αυτό των συναδέλφων τους στα σταθερά μέσα τροχιάς.

Αυτό, διότι σε μετρό και ηλεκτρικό οι αποβάθρες είναι κλειστές, ενώ στα εν λόγω Μέσα το προσωπικό των ελεγκτών είναι μεγαλύτερο και ως εκ τούτου οι έλεγχοι γίνονται πιο εύκολα.
zougla.gr

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ!!!
ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ ΣΑΣ!!! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΊΤΕ!!!

2 σχόλια: