Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Στρατούλης: Θα τους κάνουμε το βίο αβίωτο – Θα ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία σε κάθε μέτρο

asimbibastos news
0EC848728A60A7CA521B9895BBED6F32.jpg
«Εφόσον η κυβέρνηση επιμένει να παίρνει νέα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού, εμείς θα της κάνουμε τον βίο αβίωτο. Για κάθε νέο αντιλαϊκό μνημονιακό μέτρο που θα υποβάλλεται προς ψηφοφορία στη Βουλή εμείς θα ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία.
Και κάθε φορά που θα προτείνεται ονομαστική ψηφοφορία για ένα συγκεκριμένο μέτρο, η πρόταση αυτή θα μετατρέπεται ουσιαστικά, όχι τυπικά, σε πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος της κυβέρνησης» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό 9.89.
Η κυβέρνηση «ψευδο-διαπραγματεύεται» με την τρόικα» πρόσθεσε. «Ο Πρωθυπουργός έκανε μια καφενειακού τύπου ομιλία και δεν είπε τίποτα για τη δυστυχία που βιώνει ο ελληνικός λαός και δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν» δήλωσε ο κ. Στρατούλης.
Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, η πρόταση δυσπιστίας πέτυχε τον σκοπό της: «Καταφέραμε να αλλάξει η πολιτική ατζέντα, η οποία αναφερόταν σε ζητήματα εντελώς άσχετα από τα πραγματικά προβλήματα του λαού και καταφέραμε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο και στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα λαϊκά, κοινωνικά προβλήματα, τις επιπτώσεις του μνημονίου και κυρίως τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σκοπεύει να πάρει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο
ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφερόμενος στη χθεσινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, είπε: «Δεδομένων των συνθηκών, η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική. Ωστόσο, και εμάς μας προβληματίζει ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε τη συμμετοχή και τις λαϊκές κινητοποιήσεις που είχαμε το 2011 και το 2012. Είτε επειδή ο κόσμος είναι κουρασμένος από τις συνεχείς κινητοποιήσεις είτε επειδή ξέρει ότι θα αντιμετωπίσει αστυνομική καταστολή είτε επειδή επαναπαύεται στο ότι θα ανατρέψει αυτήν την κυβέρνηση με την ψήφο του.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου