Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Reuters: «Πέφτει η κυβέρνηση σε περίπτωση νέων μέτρων»

 Reuters: «Πέφτει η κυβέρνηση σε περίπτωση νέων μέτρων»
Αν η τρόικα επιβάλει περισσότερα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, τότε η εξαιρετικά εύθραυστη κυβέρνηση θα μπορούσε να καταρρεύσει, υποστηρίζει σε άρθρο του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επιτιθέμενο στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον Αντώνη Σαμαρά «το μεταρρυθμιστικό έργο του οποίου δεν έχει φτάσει ούτε στα μισά του δρόμου».


«Δύσκολα μπορεί να προβλέψει κανείς τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση καταρρεύσει. Κανένα από τα βασικά σενάρια όμως - μία αδύναμη κυβέρνηση τεχνοκρατών, νέες εκλογές με ισχυρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - δεν είναι ευχάριστο. Από την άλλη πλευρά, ένα σκίσει τη συμφωνία με την τρόικα, η Ελλάδα μπορεί να μπει σε έναν νέο φαύλο κύκλο που μπορεί να καταλήξει σε εφαρμογή κεφαλαιακών περιορισμών και έξοδο της χώρας από το ευρώ» αναφέρεται στο άρθρο.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του Reuters Χιούγκο Ντίξον, «το καλύτερο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να διαχωρίσει ρητά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από τη λιτότητα και να πείσει τους δανειστές ότι η προσπάθειά της για μεταρρυθμίσεις είναι σοβαρή ενώ η λιτότητα δεν είναι απαραίτητη».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι η κυβέρνηση δείχνει διχασμένη για το πώς να χειριστεί τις συζητήσεις με την τρόικα. «Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά για να εκθέσει τα κεκτημένα συμφέροντα που πνίγουν την οικονομία. Δεν έχει πατάξει τη φοροδιαφυγή και δεν έχει προχωρήσει αρκετά στην ιδιωτικοποίηση περιουσίας του δημοσίου».

Το Reuters επικρίνει και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Αν και ο Αλέξης Τσίπρας έχει κατεβάσει τους τόνους στην πολεμική αντιτροϊκανή ρητορική του, θα δυσκολευθεί να ελέγξει το κόμμα του εάν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς με τους πιστωτές της χώρας».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου