Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2013

Κυβερνιτικό στέλεχος αδιάζει τον Πρωθυπουργό: Μισό μέτρο ακόμη και γίνεται επανάσταση

Αξιωματούχος της Ελλάδας: Μισό μέτρο ακόμη και γίνεται επανάσταση

Εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού Guardian αναφέρεται «στην ένταση στις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές της που κλονίζονται λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης».


«Εν μέσω οργής για την λιτότητα συνεχίζονται οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με του ευρωπαίους δανειστές» τιτλοφορείται το δημοσίευμα του Guardian στο οποίο τονίζεται
«Τέσσερα χρόνια μετά την έκρηξη της κρίσης στην Ελλάδα η έλλειψη εμπιστοσύνης, ο θυμός και ο πανικός έχουν επιστρέψει για να δυσκολέψουν τη σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της στην ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος μιλά στον Guardian για της σχέσεις της χώρας μας με τους δανειστές λέγοντας ότι «μας πιέζουν να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι τρελές»

«Αν μας αναγκάσουμε να επιβάλλουμε ακόμα και μισό μέτρο περισσότερο, τότε θα υπάρξει επανάσταση στη χώρα. Είναι τυφλοί;» προσθέτει το κυβερνητικό στέλεχος.

Ο βρετανικός Guardian επικαλείται δηλώσεις άλλου Έλληνα αξιωματούχου ο οποίος φέρεται να αναφέρει: «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα σαν αν είμαστε και πάλι πίσω στο 2010».

Μιλώντας για την κυβέρνηση Σαμαρά ο Guardian κάνει λόγο για έναν «εύθραυστο συνασπισμό» που «περνά την πιο δύσκολη περίοδο από την ανάληψη της εξουσίας τον Ιούνιο του 2012. Με μια πολύ μικρή πλειοψηφία, και με ολοένα και πιο εχθρική αντιπολίτευση κατά των μέτρων λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να περάσει μια σειρά από εξαιρετικά αμφιλεγόμενα μέτρα, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, που θα παρουσιαστεί στο κοινοβούλιο την Πέμπτη. Ο φόρος ακίνητης περιουσίας και οι πλειστηριασμοί είναι ανάμεσα σε αυτά».

»Μετά από πολύ σφίξιμο της ζώνης το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αρνήθηκε ρητά να εγκρίνει περισσότερα μέτρα. Με το ΑΕΠ της χώρας να έχει μειωθεί κατά 25% ο σοσιαλιστής ηγέτης Ευάγγελος Βενιζέλος προχώρησε ακόμη περισσότερο επιμένοντας ότι η Ελλάδα έχει πλέον φτάσει σε σημείο καμπής. "Οι ξένοι φίλοι μας πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να πάρουμε άλλα μέτρα" αναφέρει χαρακτηριστικά» αναφέρει το δημοσίευμα. 
(ΠΗΓΗ)

Σχόλιο: Βέβαια στην Ελλάδα το κλίμα είναι εντελώς αντεστραμμένο με έναν Πρωθυπουργό να λέει από το βήμα της Βουλής με περίσσιο θράσος ότι ο ''κοσμάκης'' (όπως αποκάλεσε τον Ελληνικό Λαό) είναι ικανοποιημένος και γι΄ αυτό και δεν διαμαρτύρεται και δεν βγαίνει στον δρόμο και ότι τα μέτρα και οι πολιτικές της κυβέρνησης όχι μόνο τον βρίσκουν σύμφωνο αλλά αν δυσανασχετεί για κάτι είναι ότι δεν τα έκαναν λίγους μήνες νωρίτερα (σχόλιό του για το μαύρο της ΕΡΤ)...
Και αναρωτιόμαστε... Ποιόν πάνε να πείσουν και πώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι με τέτοια διγλωσσία; Ποιος ξένος θα τους πιστέψει ακούγοντας αυτή την ομιλία του Πρωθυπουργού και ποιος Έλληνας θα πιστέψει τον πρωθυπουργό διαβάζοντας αυτό το δημοσίευμα... Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν; Ας συνεννοηθούν τουλάχιστον τι ψέματα θα λένε, να λένε τα ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου