Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Η αντίδραση της Λευκωσίας για τον Ερντογάν

Η αντίδραση της Λευκωσίας για τον Ερντογάν 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, σε γραπτή δήλωσή του, τόνισε ότι, αντί δηλώσεων αμφισβήτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα έπρεπε να επιδείκνυε καλή θέληση και να αποδείκνυε έμπρακτα ότι οι επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από πλευράς Άγκυρας περί δήθεν σύντομης λύσης του Κυπριακού, αντανακλούν πραγματικές προθέσεις.
Ο κ. Στυλιανίδης αφού επισήμανε ότι οι δηλώσεις στρέφονται κατά κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποδεικνύει ότι έγιναν σε περίοδο διαβουλεύσεων για τη διαμόρφωση κοινής διακήρυξης με στόχο την επανέναρξη ουσιαστικού και με προοπτική κατάληξης διαλόγου για το Κυπριακό.
«Καθίσταται για άλλη μια φορά σαφές ότι η δεδηλωμένη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για την ανάγκη ώστε η κοινή διακήρυξη να καταγράφει ξεκάθαρα τις προϋποθέσεις που αφορούν τις βασικές αρχές λύσεις του Κυπριακού, παραμένει η μόνη ασφαλιστική δικλείδα και εγγύηση για να μην οδηγηθούμε σε αδιέξοδα και οι συνομιλίες που θα ξεκινήσουν να είναι ουσιαστικές και να έχουν προοπτική», κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου