Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Η ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ!

asimbibastos news


Απροετοίμαστο και εμφανώς… αμήχανο φέρεται να είναι το οικονομικό επιτελείο, όπως προκύπτει από την παράταση μίας εβδομάδας που δόθηκε για την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο επρόκειτο να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή προς συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχετικό νομοσχέδιο δεν έχει ακόμη καταρτιστεί από την αρμόδια επιτροπή κι έτσι η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη. Επιπλέον, το οικονομικό επιτελείο επιθυμεί να ενημερώσει σχετικώς και την τρόικα ώστε να λάβει το «πράσινο φως».

Το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να αναζητεί λύσεις, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι κάθε έτος το κράτος θα λαμβάνει έσοδα από το νέο φόρο ακινήτων ύψους 2,65 δισ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι το σχέδιο νόμου προβλέπει εισπράξεις από τον φόρο ακινήτων 2,65 δισ. ευρώ το 2014 και συνδυασμό φόρου ανά ακίνητο και πρόσθετου φόρου με βάση το σύνολο της περιουσίας για όσους έχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, το νέο φορολογικό αναμένεται να ψηφιστεί μετά τον Προϋπολογισμό του κράτους, «μονομερώς», καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας έχουν οδηγήσει προς το παρόν σε αδιέξοδο. Έτσι, η ημερομηνία κατάθεσής του αναμένεται το αργότερο να είναι η 5η Δεκεμβρίου και θα  ψηφιστεί έως τις 21 Δεκεμβρίου του 2013.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μετά τον προϋπολογισμό του κράτους.

Πάντως, στον κυβερνητικό σχεδιασμό για το νέο φορολογικό φαίνεται πως έχουν τεθεί υπόψη και διατάξεις που έχουν να κάνουν με την πάταξη της φοροδιαφυγής και την απλούστευση των φορολογικών διαδικασιών.

Στα δικαστήρια προσφεύγει η ΠΟΜΙΔΑ


Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια, κάνοντας λόγο για «πενταπλή, κραυγαλέα και βάναυση αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων του νέου διπλού φόρου στην ακίνητη περιουσία».

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΜΙΔΑ αναφέρει:

«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών ότι δεν υπάρχει υπερφορολόγηση της ιδιοκτησίας και ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του σχετικού σχεδίου νόμου, η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών επισημαίνει την πενταπλή, κραυγαλέα και βάναυση αντισυνταγματικότητα των ρυθμίσεων του νέου διπλού φόρου στην ακίνητη περιουσία και τονίζει ότι η καταβολή του είναι αντικειμενικά αδύνατη, ιδιαίτερα από τους ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων ακινήτων με τις τεράστιες αντικειμενικές αξίες και τιμές ζώνης και τα μηδενικά εισοδήματα».

»Για λόγους μικροπολιτικής σκοπιμότητας τόσον εκείνων που επέβαλαν τις νέες ρυθμίσεις, όσων και όλων εκείνων που τις ανέχονται και θα τις ψηφίσουν, υιοθετήθηκε το καταστροφικότερο σενάριο ετήσιας φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, ο σχεδιασμός του οποίου, εκτός του ότι θα οδηγήσει σε μέγα δημοσιονομικό «Βατερλώ», παραβιάζει προκλητικά πέντε θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου