Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Νέες απεργίες αποφάσισαν οι διοικητικοί - Κλειστά τα ΑΕΙ (vid)

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν αποφασίστηκαν δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες ενώ ταυτόχρονα θα ζητήσουν από τις Συγκλήτους του ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών να αναστείλουν καθολικά την λειτουργία των πανεπιστημίων.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει ότι τα Πανεπιστήμια που είναι κλειστά θα ανοίξουν και το εξάμηνο θα σωθεί.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος μάλιστα δεν έχει αποκλείσει επέμβαση της αστυνομίας. "Ας κοπιάσει ο Αρβανιτόπουλος να μας στείλει τα ΜΑΤ", λένε οι διοικητικοί.
Την προηγούμενη βδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.
Την ίδια ώρα σε ομηρεία βρίσκονται χιλιάδες φοιτητές λόγω της απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων στα ανώτατα ιδρύματα που συνεχίζεται εδώ και δέκα εβδομάδες.
Οι συνέπειες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων, που συνοδεύονται και από αποκλεισμό των πανεπιστημίων, είναι ολέθριες για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους.

Εξαιτίας της απεργίας για τη διαθεσιμότητα εκατοντάδων διοικητικών υπαλλήλων σε 8 ΑΕΙ, μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δεν διεξήχθη η εξεταστική του Σεπτεμβρίου για χιλιάδες φοιτητές, ενώ ακόμη το σύνολο των σπουδαστών των δύο ιδρυμάτων δεν ξεκίνησε μαθήματα.
Ανάλογα προβλήματα υπήρξαν και σε άλλα πανεπιστήμια που ενεπλάκησαν με τη διαθεσιμότητα διοικητικών, αλλά αντιμετωπίστηκαν γρηγορότερα, χωρίς να μπει σε κίνδυνο το ακαδημαϊκό εξάμηνο.
Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του newbomb.gr o εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Ζαχαρίας Τριγάζης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου